In het nieuws

Wat vreemd om je eigen straat in de krant te zien.

Alfonso heeft rond half zeven ´s morgens de sirenes gehoord. Een brand in een flatje verderop in de straat heeft aan twee mensen het leven gekost: een bejaard koppel van 84 en 85 jaar. Beiden leden aan de ziekte van Alzheimer. Hun dochter van 44 jaar werd vanop het balkon gered. Ze had erg geleden onder de rook en ligt nu in het ziekenhuis. De buren wezen de brandweer erop dat er ook nog een zoon in het gezin was, maar die bleek al op zijn werk te zijn en was zo aan het gevaar ontsnapt.

De oorzaak van de brand is waarschijnlijk een kortsluiting in een elektrisch bed.

De bejaarde man zou vandaag zijn verjaardag vieren.

http://ccaa.elpais.com/ccaa/2014/12/17/valencia/1418813672_969887.html

Wat me eraan doet denken: vorig jaar stond Rafelbuñol ook in de krant nadat er twee doden gevallen waren. In een bar vlakbij Elena´s school (die daar toen gelukkig nog geen school liep) kwam het tot een ruzie tussen een klant en de barman enerzijds en een andere klant anderzijds. Die laatste riep iets in de trant van “Ik haal mijn geweer en schiet jullie allemaal overhoop,” waarop de barman en de andere klant naar verluidt iets antwoorden als: “Dat zegt ge altijd, maar ge doet het nooit.” Daarop beende de man van de dreigementen de deur uit, ging thuis zijn geweer halen, liep terug naar het café en schoot de twee anderen neer. Net op het moment dat de kinderen de school zouden uitkomen. De politie was dus meteen ter plaatse want die leidt elke middag het verkeer naast de school om, en de kinderen werden binnengehouden tot het gevaar geweken was.

De oudste van de slachtoffers (72 jaar) overleed ter plaatse, de andere man (41 jaar) stierf in het ziekenhuis. Die week waanden we ons even in het Wilde Westen, en niet op een Bobbejaanland-manier.

http://www.lasprovincias.es/20130510/mas-actualidad/sucesos/rafelbunyol-tiroteo-muertos-201305101327.html

Advertenties

Een gedachte over “In het nieuws

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s