Plan C: Nalezers gevraagd

(Wat plan C was, vind je hier.)

Heb ik toch eindelijk die eerste versie afgekregen!

Mijn eigen evalutie van dit schrijfsel is gegaan van “Oh, wat een goed idee en wat een geweldig materiaal” over “Mja, we zullen zien wat ermee te doen valt” tot “Dit trekt echt op niets, daar ga je de mensen toch niet mee lastig vallen”. Wat naar het schijnt de normale gang van zaken is in veel creatieve processen.

Hoe dan ook, ik ga nu mijn ogen sluiten voor mijn eigen oordeel, en gewoon flink zijn en de volgende stap nemen, namelijk: de tekst laten nalezen door derden.

Wie zich daartoe geroepen voelt, gelieve eerst dit te lezen:

1.Doe het alleen als je én tijd én goesting (*) hebt. Als je het vooral zou doen om mij te helpen, heb ik liever dat je het niet doet. Want ik weet dat het veel werk is, en dat de meesten onder jullie al een behoorlijke dagtaak hebben, en ik kan me voorstellen dat voor sommigen onder jullie het thema misschien niet zo interessant is. Ik weet dat het hier vol lieve mensen zit die me allemaal graag zouden willen helpen, maar ik neem het echt niemand kwalijk van hier niet op te reageren.

2.Doe het alleen als je het ziet zitten 51 A4-pagina´s te lezen voor eind maart.

3.Doe het alleen als je er tegen kan dat de kans bestaat dat er niets gebeurt met je commentaar. Dat wil zeggen: ik ga alle commentaren lezen en overwegen, maar nadien beslis ik of ik op basis daarvan de tekst verander of niet. Het kan zijn van wel, maar het kan dus evengoed zijn van niet. In geval van dat laatste hoop ik dat de nalezer dat niet persoonlijk opvat.

4.Het maakt niet uit op welk niveau je commentaar geeft. Ik weet dat er mensen zullen zijn die er alle spellingsfouten kunnen uithalen, en ik weet dat er mensen zijn die liever de hele tekst integraal doorlezen om er nadien enkel een algemene commentaar over te schrijven. Beiden zijn voor mij okee. Alle commentaren zijn waardevol.

Wie het nog steeds ziet zitten dat verhaaltje door te nemen, mag mij mailen:

kathleenverbiest@hotmail.com

Alvast heel erg bedankt, en ik hou jullie sowieso op de hoogte.

 

 

(*) Ik schrijf “goesting” in plaats van “zin” omdat ik dat eerste een schitterend woord vind.

28 gedachtes over “Plan C: Nalezers gevraagd

    1. Da´s dankzij jou dat ik dat veranderd heb, ik vond dat een zeer goeie opmerking, dat van die naam 🙂 Het is uiteindelijk Saartje (en soms Saar) geworden. Dat past alleszins beter bij het soort gezin, en het past ook beter bij de naam van de broer. Wat denk jij ervan? Want alles kan nog veranderd worden..

  1. Een mooi project Kathleen. Helaas zal ik niet meelezen hoewel ik dat altijd fijn werk vind. Ik zit zelf midden in een herschrijf fase van mijn roman en heb daar momenteel mijn handen vol aan (tijd tekort zelfs). Succes met je Plan C.

  2. Oeh, oeh, ikke, ikke! 😉
    Is het ok als ik je pagina’s op papier nalees en je dus een scan met mijn opmerkingen terugstuur? Weet namelijk niet of het haalbaar gaat zijn om het tegen eind maart én na te lezen (wat ik sowieso het liefste op papier ga doen) én mijn opmerkingen op pc te zetten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s