10 vragen

Ik vond deze vragenlijst bij Samaja, en ze zei dat wie het wil hem kan overnemen. En omdat ik het zelf zo leuk vond haar antwoorden te lezen, ga ik het zelf ook een keertje doen.

 

1.Wat is jouw meest favoriete dag van de week?

Vrijdag. Altijd al geweest. Tijdens het laatste jaar middelbaar hadden we toen in de namiddag Latijn, fysica en weer Latijn, en dat waren zo´n rustige uurtjes. Daarna schaakclub en dat was ook altijd leuk (“I´m a nerd and I´m proud”). Tegenwoordig is vrijdag moeder-dochterdag. Dan gaan we na school met z´n tweetjes iets zoets eten in een panadería, voor de muziekschool begint. Heel gezellig.

 

2. Waar verheug jij je het meest op voor 2018?

In juni gaan we een (korte) musical brengen met de jazzband. Disneyliedjes in jazz,- en reggaeversie. De tekst voor het verhaaltje tussen de liedjes heb ik zelf geschreven en ik ben nu de meisjes aan het coachen die gaan acteren. ´t Is echt superleuk, maar wel zéér spannend, want we hebben zoiets nog nooit gedaan, dus ik hoop maar dat het gaat lukken… Maar als het allemaal goed verloopt, gaat het echt de max zijn.

 

3. Maak je iedere avond je eten vers of gebruik je kant-en-klaar of pakjes makkelijk?

Vooral vers (kip of vis + verse groenten + aardappelen of rijst of pasta), maar soms trek ik ook een blik open (vleesballetjes of bonen of kikkererwten) waar ik dan wat rijst of aardappelen bijgooi. Ik heb ook altijd een zak doperwtjes in de vriezer. Heel handig en die zijn echt lekker.

 

4. Hoe sta jij over het algemeen in het leven?

“Optimism is a moral duty”.

 

5. Wat is de beste beslissing die je ooit genomen hebt?

Na de derde kandidatuur te stoppen met diergeneeskunde.

 

6. Ben je materialistisch ingesteld?

Ik hou wel van spullen die goed gemaakt zijn, lang meegaan en door het gebruik een ziel krijgen. Of spullen die ik van anderen kado gekregen heb. Daar ben ik wel aan gehecht. Maar spullen kopen voor het uiterlijk vertoon, om je status op te krikken, dat kan ik niet. Daar mis ik een paar genen voor, denk ik.

 

7. Waar kan je over dagdromen?

Signeren op de boekenbeurs! En dat daar dan alle mensen passeren die ik de afgelopen tien jaar niet of amper heb kunnen zien, zonder dat ik zelf het hele land moet rondreizen. Zalig.

 

8. Wat is je favoriete TV programma?

Het allermeest heb ik genoten van “How I met your mother”. Dat zat zo goed in elkaar, er werd zo bangelijk geacteerd, en het liep ook helemaal gelijk met ons eigen leven toen (denk dat we zelfs op ongeveer hetzelfde moment een baby kregen als Lilly en Marshall in de serie).

 

9. Ben je een mensen-mens?

Samaja schreef: “Bij momenten ;-). Ik ben graag onder de mensen, sla graag een babbeltje en mis sociaal contact als het op dat vlak kalm is. Maar ik heb ook soms nood aan rust en stilte, zonder gedoe en gezaag om me heen. Het hangt er dus wel vanaf welk soort mensen.” En ik kan het eigenlijk niet beter zeggen.

 

10. Sta jij altijd voor iedereen klaar in nood?

Ja, over het algemeen wel, denk ik. Al heb ik wel mijn beperkingen, en dat heb ik de laatste tijd ook beter leren onderkennen en communiceren. Ik ga geen mensen meer uit de nood helpen als ik mezelf daarmee in nood breng. En er zijn ook mensen van wie ik bewust emotioneel afstand genomen heb omdat de relatie me meer kwaad dan goed deed. Maar als er iemand in nood is en ik kan hen helpen zonder zelf schade te ondervinden, dan doe ik dat. Met alle plezier.

 

 

12 gedachtes over “10 vragen

    1. Wordt toegeschreven aan Karl Popper, maar heb ergens gelezen dat hij het eigenlijk van Immanuel Kant heeft… Enfin, ik weet dus niet zeker van wie het is, maar het is inderdaad een zeer goed motto 🙂

    1. Ja, in mijn hoofd doe ik nog duizend keer meer, maar die dingen echt gerealiseerd krijgen is nog een heel ander ander paar mouwen… Ik kan me bijna niet voorstellen dat we die musical echt tot een goed einde brengen, maar soit, dat zal de tijd wel uitwijzen 🙂

  1. Pingback: Hoe alle plannen momenteel een beetje vastzitten – Kattebelletjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s