Mei: The Bookshop (Isabel Coixet)

(Over het waarom van deze reeks, lees: “Een jaar vol vrouwen“.)

Dit is een film custom-made voor HSP´s: mooie setting in een Engels kustdorpje, het strijdtoneel een ouderwetse boekenwinkel, de heldin een dame met een bescheiden droom. Nadien had ik even het gevoel dat het misschien wat te weinig om het lijf had, maar dat gevoel verdween al snel toen mijn man en ik achteraf over de film begonnen te praten. Want dit is echt zo´n film waar alles in zit: liefde, macht, moed, enthousiasme, manipulatie, onschuld. Al die thema´s waar we als mensen in de wereld mee te maken krijgen.

Van de Catalaanse Isabel Coixet heb ik geen Engelstalig interview gevonden, maar als je haar wilt bezig zien/horen, heb ik hier wel een Spaans interview:

 

En tijdens het doornemen van haar wikipedia-pagina, kreeg ik zeer veel goesting om meer van haar films te zien. Alleen al om de titels! (“Demasiado viejo para morir joven”, “Mi vida sin mí”, “La vida secreta de las palabras” …) Bovendien regisseerde ze ook documentaires zoals “Viaje al corazón de la tortura” over de Balkan-oorlog, en “Escuchando al juez Garzón” over rechter Garzón. Een sjieke madam.

 

 

 

 

 

8 gedachtes over “Mei: The Bookshop (Isabel Coixet)

  1. Nu ben ik ook benieuwd naar die film! Ik had eenzelfde soort gevoel bij het lezen van Gezien de feiten, het boekenweekgeschenk van Griet Op de Beeck: het lijkt misschien weinig, maar alles zit er in. Misschien zijn we te veel gewoon aan films en boeken met gewelddadig conflicten, seks en veel actie die vaak weinig bijdraagt tot het geheel?

  2. Pingback: Een jaar vol vrouwen: conclusie – Kattebelletjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s