Videooke van een goed bewaard geheim

Ik hoop dat deze post niet te stoeferig overkomt, aangezien ze nu toevallig na die Tip van de Week komt. Maar aangezien deze blog bedoeld is om te laten zien waar ik mee bezig ben (in navolging van Austin Kleons “Show Your Work”) en aangezien het gewoon leuk nieuws is, ga ik het toch posten.

Twee maanden geleden hebben een aantal vrienden en ik een band opgericht. Daar waren we al een tijdje mee bezig. De bassist, wiens verjaardag toevallig op dezelfde dag als die van mij valt, is een grote funk-fan, en ikzelf was de jazzband een beetje beu omdat daar de zaken niet echt vooruit gingen. Maar we konden maar geen goeie gitarist vinden. Tot we een werkelijk bangelijke gitarist vonden op een website voor muzikanten. Eind mei spraken we allemaal af voor een eerste repetitie: drummer, toetsenist, basgitaar, gitarist, een andere zangeres en ik. En het klikte meteen. Heerlijk wanneer dat gebeurt.

De bassist en ik wilden graag een eerste optreden geven voor onze verjaardag, op de eerste zaterdag na 25 juli. Dat was dus verleden zaterdag, de 28e -wat bovendien de verjaardag van de toetsenist bleek te zijn. Een triple verjaardagsfeestje dus. We hebben twee maanden lang keihard gewerkt om 13 nummers in elkaar te steken. Ik heb er al die tijd met zo weinig mogelijk mensen over gesproken, want ik wou eerst zien hoe het zou gaan. Dat hele gedoe met die in het water gevallen musical dit voorjaar was me namelijk niet in de koude kleren gaan zitten. Daraom wou ik eerst zien hoe ons eerste optreden zou lopen. En het was zo de max! Echt heerlijk, het klonk zo goed en we hadden iedereen mee. Bovendien hebben de mensen van de bar waar we optraden ons gevraagd of we in september weer komen spelen. En uiteraard hebben we ja gezegd.

Ik heb niet veel materiaal (live klinkt het trouwens veel beter ;)) maar dit stukje heeft een vriendin me doorgestuurd, dus dat kan ik wel met jullie delen:

 

 

27 gedachtes over “Videooke van een goed bewaard geheim

  1. 🙂
   Ik vind dat echt zalig, op een podium. Ik heb bijna iedereen aan het dansen én aan het lachen gekregen! Da´s echt wel een opsteker, zeker voor een werkeloze migraine-patiënt als ik die zich nergens echt thuis voelt. De gitarist en ik gaan proberen ook een akoestische set in elkaar te steken. Msschien dat dit dus echt nog wel iets wordt… Dat zou mooi zijn he…

 1. Leuk! Als het in de buurt was zou ik met veel plezier naar jullie volgende optreden komen kijken! Stiekem wou ik vroeger graag singer-songwriter worden. Helaas heb ik daar niet echt talent voor, maar het lijkt me heerlijk om te doen.

  1. Doen! Gewoon doen! We hebben soms het idee dat het alleen maar iets waard is als we er beroemd mee kunnen worden, maar muziek maken is echt vree plezant voor jezelf en de mensen in je omgeving. En talent of niet: je leert vooral al doende heel veel bij. Speel je een instrument ofzo?

  1. Haha, daar zou ik toch te zenuwachtig voor zijn denk ik! De Black Note in Valencia, dat is zo´n beetje ons ultieme doel 😉 En een obscure bar in Barcelona, dat zie ik ook nog wel zitten…

 2. Tine

  Super om je zo te zien schitteren en dan te denken dat alles oké is met jou. Wat heb je een mooie stem. Verder oefenen hé … het podium gaat je goed af. Te quiero muchissimo chica. Christine.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s