Antwoord 1: Een rondleiding door de blog

Ik ga onderhand beginnen met het beantwoorden van de vragen, en ga starten met de laatste, die van Billie:

Ik ontdekte vandaag je blog. Help! Waar begin ik? :o)
Welke blogposts raad je aan?

Als er iemand “Help!” roept, dan kunnen we maar best gelijk in actie schieten! Dus hier gaan we, proberen een beetje orde te scheppen in de chaos die deze blog onderhand geworden is…

De posts die het meest gelezen worden, zijn die over depressie en die met een Bekende Vlaming in de titel (op zich ook wel een interessant gegeven): Het Bart Peeters Principe, Het Geslacht (van) De Pauw, Over pillen, therapie en de supermarkt, een opbeurende post over depressie. Ook Voor wie niet voldoet aan het perfecte plaatje wordt kennelijk nogal geapprecieerd.

Mijn persoonlijke favorieten zijn Op vriendelijke wijze mensen weren in minder dan vijf woorden, Wat de kleren maken, Waarom we middenin een sprookje stokten, en Dat ge altijd eerst met de ander moet praten -casestudy.

Over het creatieve proces schreef ik deze, deze, deze, deze en deze. En ik sta er nog steeds achter.

Voor wie wil aanknopen bij de thema´s zal ik hieronder telkens de eerste post aangeven waarin ik met iets nieuws begonnen ben. Dan kan je meteen zien of het je eventueel interesseert.

*Er zijn de persoonlijke posts over de zoektocht naar dat plekje in de wereld waar ik kan werken zonder dat de aura-migraines roet in het eten gooien. Dat verhaal begint hier.

*Er is de Guide to the Spanish, waarvan dit de eerste post is.

*Er is de reeks over vrouwelijke filmregisseurs, waarin ik elke maand een film bespreek. Daarvoor kan je best eerst deze post lezen.

*Dit seizoen kijk ik terug op tien jaar in Spanje wonen. Een algemene conclusie daarover kan je hier vinden, en de brieven die ik tien jaar geleden naar het thuisfront heb gestuurd, kan je lezen onder de titels “Post uit 2008”.

*Ik ben ook begonnen aan een paar posts over feminisme (waarvan er nog een aantal op stapel staan, maar het is een langzaam proces). Deze post is daar de eerste van.

*En ooit ben ik deze blog begonnen onder de titel “Een jaar in Rafelbunyol”, om een kijk te geven op het leven hier. El Pueblo de los Tontos was de eerste post van die reeks en daarmee de eerste van de hele blog.

En daarmee is de cirkel rond.

Ah, wat een opgeruimd gevoel geeft dat 🙂

 

 

 

 

11 gedachtes over “Antwoord 1: Een rondleiding door de blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s