Antwoord 3: Maestro, música, por favor

Deze heerlijke vraag van Samaja was zo plezant om te beantwoorden, dat ik het weer veel uitgebreider heb gedaan dan oorspronkelijk de bedoeling was:

Heb je een favoriet nummer aller tijden (om naar te luisteren en/of om zelf te zingen)?

Nou en of, meer dan één!

*Favorieten aller tijden: Mister Brightside van The Killers (en je ziet hieronder alleen zijn kop, maar de videoclip is echt goed), Beach Baby van First Class en May You Never van John Martyn:

 

*Favoriete dansnummer: Shake It Off van Taylor Swift:

 

*Favoriete karaoke nummer: I Wanna Dance With Somebody van Whitney Houston, Son of a Preacher Man van Dusty Springfield en J´aime la vie van Sandra Kim:

 

*Om me in te zingen gebruik ik meestal Blute Nur uit de Matheüspassie van Bach (hier met de sopraan Emma Kirkby) (Ik kan het natuurlijk langs geen kanten zo goed als een echte sopraan, maar zodra je dit gezongen hebt, zijn gewone popsongs peanuts):

 

 • Ik ben geen festivalganger en ga ook niet veel naar concerten (teveel drukte voor deze HSP´er), maar wie ik toch ooit graag in het echt zou horen, is Hozier, hier met Jackie and Wilson:

 

*En als laatste nog even een beetje dramatisch doen: wanneer ik sterf zou ik in de hemel graag Jim Croce tegenkomen, en daar samen wat muziek maken. Hij stierf in 1973, op de hartverscheurend jonge leeftijd van 30 jaar. Maar zelfs voordat ik dat wist, kreeg ik al een krop in mijn keel wanneer ik I Got a Name hoorde:

 

I´ve got a song, I´ve got a song

And I carry it with me, and I sing it loud

If it gets me nowhere, I go there proud

 

(Hey, het zou ook leuk zijn als jullie hieronder jullie favoriete nummers achterlaten!)

36 gedachtes over “Antwoord 3: Maestro, música, por favor

  1. 🙂
   Bach is ongelooflijk. Ik heb ooit de Toccata en Fuga in D mineur live gehoord in een kerk in Passau, dat was onvergetelijk.
   Bij ons in het dorp was er onlangs een concert genaamd “Bach goes jazz”, waarin een paar jazzmuzikanten improviseerden op thema´s van Bach, Dat was ook zeer interessant. Bach is niet klassiek of modern, die is gewoon alles.

 1. Mr Brightside staat momenteel op hoge rotatie in mijn spotify lijst sinds ik The Killers deze zomer live zag op Werchter :-). En J’aime La Vie, dat is hét nummer van mijn kindertijd. Mijn favoriete Playmobil poppetje heb ik zelfs Sandra Kim genoemd 😀

  1. Ooh, zo schattig dat van die Playmobil!
   En jij hebt The Killers live gezien!! Waaaw!! Hoe was dat? Wat is jouw favoriete nummer van hen?
   Ik hoorde hen voor het eerst toen ik net op Erasmus ging (“Somebody told me”), heb toen een paar platen gemist denk ik, en toen heb ik day&Age van Alf gekregen (“Human” was toen heel populair. “Runaways” kwam uit op een moment dat ik zelf eigenlijk heel hard weg wilde lopen. Ik denk dat 50% van de soundtrack van mijn leven bestaat uit songs van The Killers…

   1. Ik kende ze eigenlijk niet zo goed op voorhand, ik kende alleen Human, dus dat is nog steeds mijn favoriete nummer van hen. Maar Mr Brightside staat sindsdien ook in mijn favorietenlijst :-). Ik vond het optreden heel goed en de sfeer op de wei was fantastisch. Zelfs de stoere mannen voor ons die de rest van de dag amper bewogen hadden, gingen helemaal los :-).

  1. Daar ken ik dan weer amper muziek van -dus dat is interessant!
   Ik ken wel Moonlight Shadow van Mike Oldfield, en dat hoor ik heel graag. Heb het altijd wel een gat in mijn cultuur gevonden dat ik niets van Pink Floyd ken…

   1. Bij mij begon het met de cover van Wish You Were Here zeer interessant te vinden, die stak thuis vroeger bij de albums. En meteen grijs beginnen draaien.

   2. 12h later dan gepland door internetproblemen, toch nog mijn reactie van gisterenavond:
    Oh, Mike Oldfield! Zeker ook eens luisteren naar Shadow on the wall en Tubular bells van hem 🙂
    En jaaah, Pink Floyd! Wish you were here is inderdaad goed om mee te starten. Maar zeker niet te lang wachten om ook Comfortably numb te beluisteren 🙂 En High Hopes vind ik ook super (al krijg ik daar al wel eens te horen dat dat om nostalgische redenen is, want “zoo goed is dat nu ook weer niet”. Nope, dat is het wél 😉

 2. Marry

  Jackson Browne – The load out and Stay – Live BBC 1978.
  Als het ook hedendaagse muziek mag zijn: One Direction – Counting Stars.
  Ook fantastisch gecoverd door Lost Frequencies.

 3. Toffe selectie! Van Hozier kende ik tot nu toe enkel Take me to church dat ik super vind. Bedankt om mij dit mooi nummer te leren kennen 🙂

  Mijn eigen favorieten, goh, moeilijk, want er is zoveel goede muziek… Maar absolute blijvers zijn toch wel Warren Zevon en Nick Cave.

   1. Ik ben eigenlijk nog geen nummers van hem tegengekomen die ik niet goed vind, maar als je helemaal van nul moet beginnen: mijn favorieten van hem zijn Run straight down en Sentimental hygiene. Hij heeft ook een mooie, heel breekbare cover van Knocking on heaven’s door, zeker wetende dat hij op dat moment in de laatste fase was van een gevecht tegen kanker dat hij uiteindelijk verloor. Ach Warren toch ♥

   2. Oh Kathleen, bedankt!!! Ik had al wel een vroeger interview van hem bij Letterman gezien, maar op een of andere manier was dit daarbij nooit verschenen als suggestie. Heb er gisterenavond naar gekeken en moeten lachen en bijna wenen tegelijk… Merci!

 4. Pingback: Ask me anything: de antwoorden – deel 3 – Le petit requin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s