Tip van de week!

Weer zo´n schoon kado gekregen: nog eens tot tip van de week verkozen, jeej!

Dit keer door Joachim Stoop, een professionele boekenliefhebber die niet alleen op het schitterende idee is gekomen boeken en muziek te combineren, maar ook nog eens Nederlandse les geeft aan anderstalige nieuwkomers. Een man die dus bijna al mijn stokpaardjes in zijn paraplubak heeft staan. Ik was bijgevolg zeer benieuwd naar zijn commentaar (die kan je hier lezen).

Hij koos een tekst die ik nog maar pas geschreven heb, en waar ik eigenlijk heel tevreden over ben. Lang aan de juiste woorden en zinstructuren zitten schaven, maar de clou en de inhoud had ik vrijwel direct. Het is een kortverhaal (maar echt een heel kort, dus ook voor wie niet zoveel tijd heeft) dat Herder heet.

 

 

 

22 gedachtes over “Tip van de week!

 1. Marry

  Dit verhaal rijt een wond open bij mij. Het is exact mijn verhaal. Mijn “Border Collie” heeft een jaar lang op de oprit liggen wachten tot ik thuis kwam. En ik zit nu met tranen in min ogen.

  1. Marry, het is dus echt jouw verhaal…

   Ik weet dat ik er hier op deze post natuurlijk erg vrolijk over doe omdat het uitgekozen werd en zo meer aandacht krijgt,
   Maar uiteindelijk is het een zeer zwaar verhaal. Het gaat over verscheurdheid, twijfel en pijn. Het gaat over verlies en noodgedwongen loslaten. Dat zijn de pijnlijkste dingen die je als mens kan meemaken, denk ik. Wie het geluk heeft daar in zijn persoonlijke leven niet veel van te hebben meegemaakt, heeft het soms moeilijk de situatie van anderen te begrijpen.
   Daarom wil ik dit soort verhalen schrijven. We oordelen soms heel makkelijk over zaken als scheidingen enzo, zonder echt in te zien hoe zwaar die beslissingen zijn en hoe moelijk het is bepaalde stappen te nemen.
   Het spijt me dat je tijdens het lezen ervan weer door die pijn moest, terwijl je het waarschijnlijk niet zag aankomen. Maar misschien is het een beetje een troost voor jou te weten dat er mensen zijn die nu op een of andere manier deze ervaring in gedachten met je gedeeld hebben…?
   Heel veel liefs!

 2. Marry

  Dankjewel voor je wijze en lieve woorden. Ik vind het ook een heel goed verhaal, mooi geschreven, fijn om te lezen. Verhalen die verteld mogen worden.
  Spijt is niet nodig. Ik schaar dit in dezelfde categorie als blije vader- en moederdagfoto’s op Facebook e.d. waar sommige mensen niet tegen kunnen omdat ze zelf hun ouders zijn verloren. Of blije baby foto’s waar kinderloze mensen zich aan storen. Dit hoort allemaal bij het leven en gelukkige mensen mogen dat tonen zonder daarbij het voorbehoud te maken dat anderen op dat gebied wat anders ervaren.
  Mijn reactie was ook zeker geen kritiek, maar enkel bedoeld om de waarheid van jouw verhaal te bevestigen.
  Alle waardering voor je vrolijkheid. Die is terecht.
  Nogmaals bedankt voor je lieve woorden.

  1. Maak je geen zorgen, ik had het zeker niet als kritiek ervaren! Ik vond het eigenlijk net bijzonder dat de fictie overwachts de realiteit had geraakt, en dat is ook wat jij me wou vertellen. Ik denk dat we mekaar heel goed begrijpen 🙂 Heel veel liefs, en jij ook heel erg bedankt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s