10 nutteloze weetjes over uw Rafelkath

Ik las bij Tiny een lijstje met weetjes over de blogster zelf, en dacht: wat een leuk idee! Maar toen ik eraan begon, kwamen er vooral tamelijk nutteloze anekdotes boven. Dus daar zullen jullie het dan maar mee moeten doen:

 1. Ik heb mezelf ooit een froefroe geknipt. Niet als kleuter, maar op mijn 23e. Het was geen succes en het resultaat staat nog steeds in het geheugen gebrand van de vriendinnen die er getuige van waren.
 2. Als tiener had ik een paar pantoffels in de vorm van eekhoorns. De linker noemde ik Chip en de rechter Columbus. Ik zei hun namen luidop wanneer ik hen aantrok.
 3. Ik heb ooit een tekenwedstrijd gewonnen, waardoor mijn tekening op de kaft kwam van een poëziebundel, uitgegeven door de bib van Kapellen. Het aantal deelnemers aan die tekenwedstrijd was twee.
 4. Ik heb ooit één maand lang in Zwijndrecht gewoond, als gevolg van het opvolgen van deze gouden raad: “Als ge wilt weten of de relatie werkt, moet ge gaan samenwonen.” Dat was dus even snel duidelijk als de tijd die ik nodig had om het ganse appartement te schilderen.
 5. Ik ben ooit een kanarie gaan kopen die “heel hard op de vorige moest lijken”, omdat de hond die opgegeten had en mijn broer het verschil niet mocht merken.
 6. Als mijn dochter dat spelletje begint te spelen waarbij ze alles nazegt wat ik zeg, dan begin ik de monoloog van Hamlet te citeren.
 7. Ik heb ooit met twee Amerikanen opgesloten gezeten in het kerkhof van Kopenhagen. We zijn toen in het donker over de laagste muur geklommen die we konden vinden en daarna ergens pizza gaan eten.
 8. Na een migraine-aanval komen mijn hersenen soms in een toestand terecht waarbij elk gezicht me bekend voorkomt. Dat kan een dag of twee duren. Dan zie ik bijvoorbeeld mensen op tv en lijkt het alsof ik hen ken. Het zijn ook de dagen waarop ik buitensporig veel mensen groet op straat.
 9. Tijdens mijn studententijd droeg ik de sleutels van mijn kot aan een koord rond mijn nek. Ik kon daardoor niemand stiekem besluipen, want iedereen hoorde me –rinkel, rinkel– van ver aankomen.
 10. Volgens mijn man ruikt mijn zweet naar marihuana (according to him that´s a good thing).

Voilà: totaal nutteloos, maar dat weten jullie dan ook weer.

 

 

 

33 gedachtes over “10 nutteloze weetjes over uw Rafelkath

  1. Een tijdje wel, maar uiteindelijk heeft toch iemand het doorgekregen… 🙂 De eerste dagen was het wel erg spannend, want dat nieuwe diertje wou maar niet zingen, terwijl de oude heel veel floot, haha. Stress!

 1. Zalig om lezen en….. nu ken ik je echt stukken beter!

  De wereld moet wel lekker sociaal aanvoelen na een migraine-aanval.

  En…. ik knip nog altijd tweewekelijks mijn eigen froefroe (bij)

  1. Ja, de mensen in het dorp vinden mij wle heel vriendelijk 😉
   En moedig van jou hoor, dat je zelf je froefroe bijknipt! Mijn dochter heeft het ook gepresteerd onlangs, en bij haar was het wel goed gelukt. En ze is er 7! Duidelijk betere kappersvaardigheden dan de mama…

  1. Dat vertel ik hier graag 😉
   Ik heb nieuwjaar 2000 gevierd in een jeugdherberg in Kopenhagen, waar ik dus die twee Amerikanen tegengekomen was. Samen naar het kerkhof in de stad om het graf avn Nils Bohr op te zoeken (ik weet het, kei-rock-´n-roll…), en we hadden wel gezien dat er aan de ingang een plakaat hing waarop stond “sluitingstijd: zonsondergang”, maar het was half vier ´s namiddags ofzo, dus hadden we ons daar geen zorgen om gemaakt. ge moet u dat voorstellen: keigroot kerkhof middenin de stad, met van die smeedijzeren poorten en hoge stenen muren, En rond vier uur ging dus effectief de zon onder, en waren die hoge poorten gesloten. Alles op een paar minuten stikdonker, want daar was geen verlichting, alleen een lamp aan de ingang. Echt gelijk in de films. Uiteindelijk toch een muur gevonden die wat lager was, al was het nog een hele toer om erover te geraken. Ja, dat was toch wel een avontuur, haha.

  1. “To be or not to be, that´s the question.
   Whether ´t is nobler to the mind to suffer the slings and arrows of outrageous fortune, or to take arms against the sea of troubles, and by opposing, end them.”
   Bueno, ik heb het niet nagekeken dus weet niet of het helemaal correct is, maar dat zeg ik dan dus.
   Maar tegen dat ik aan “slings and arrows” zit, is ze het meestal al beu hoor 😉

 2. Mijn zus knipte ook haar froefroe zelf. Beetje scheef? Weer beetje rechter.. Nog scheef? Weer stukje eraf. Uiteindelijk hield ze een mini froefroe over… en was ze weken diep ongelukkig. Leuke herinneringen breng je hier naar boven met je weetjes.

  1. Heey, dat is een goed idee!
   Heb ik je trouwens gezegd dat ik “The man who cycled from India to Europe for love” uitgelezen heb? Zo een pakkend verhaal… gaf heel wat te denken. Een zeer goede aanrader, waarvoor dank!

  1. Ik werd wel wat nerveus toen dat nieuwe diertje niet floot, wat de oude wel deed… Maar dat was waarschijnlijk van de stress, want na een dag of twee begon hij wel te fluiten (ik opgelucht)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s