Een record

Ik zat af te tellen naar 5 juli, want had ik die datum gehaald, dan zou ik 8 maanden geen migraine hebben gehad.

Maar deze week moest mijn man vijf dagen weg voor zijn werk, de schoolvakantie was begonnen, de buitentemperaturen gingen vlot over de 30, de binnentemperaturen over de 28, en vanmorgen ging ik voor het eerst in jaren naar de kapper. Ik lag met mijn hoofd achterover in de waskom, mijn nek helemaal stijf, en ik dacht: “Dit loopt fout af”.

Gelukkig liet het even op zich wachten. Mijn haar werd lekker kort geknipt, ik betaalde de vrolijke kapster en stapte de hete wagen in. Ik kwam thuis aan, groette mijn man en mijn dochter (die niet van het nieuwe kapsel hield; ze wil dat ik blijf zoals ik ben). Ik nam het boek met de prachtige kortverhalen van Lucia Berlin. Merkte dat ik woorden verkeerd las. Happy in plaats van hippy. Bladzijde na bladzijde werd het lezen moeilijker. Toen keek ik naar mijn hand. Die zag eruit alsof ze niet van mij was. Et voilà, dan weet je het wel.

Gelukkig was het geen lange aanval, anders zat ik dit nu niet te typen (kan niet slapen want heb de hele dag in bed gelegen). En ik ben sowieso enorm blij dat het dus kennelijk kan: meer dan 7 maanden zonder migraine. Ik weet niet wanneer dat voor het laatst gebeurd is. Niet sinds de middelbare school, denk ik.

Het waren fantastische maanden, een heel ander leven.

Op naar een nieuw record.

 

 

 

 

 

 

30 gedachtes over “Een record

 1. Superfijn voor jou, ik bedoel uiteraard de vele maanden zonder migraine.
  Misschien ebt het nu langzaam maar zeker weg?
  Steeds langere tussen-periodes?

  Die oververhitting doet het brein geen deugd.

  Een kort kopje? Dat is een fotootje waard 🙂

  1. Ja, ik heb wel veel aanpassingen gedaan de laatste jaren. het feit dat ik niet meer ga werken heeft zeker geholpen (wat tegelijkertijd ook wel zorgwekkend is), plus een heel goede matras, donkere slaapkamer, alle soorten stress proberen te vermijden, elke drie uur iets eten, goed letten op wat ik eet, etc., etc. Rondlopen met een glazen piano, dus 😉

 2. Katleen

  Dag Kathleen, ik lees je blog sporadisch en weet niet of je al iets over deze recordp-poging geschreven had, maar fantastisch nieuws in alle geval, allé, dat van die 7 maanden én hé 😉
  Ik heb een vriendin die hier alleen maar van kan dromen, eventueel bruikbare tips voor haar? Verwijs gerust naar 1 van je andere blogs moest ik die toch over het hoofd gezien hebben…
  Alvast bedankt, Katleen

  1. Hey naamgenootje 🙂
   wel, wat mij heel erg geholpen heeft om migraine te begrijpen, was het boek “The Migraine Brain” van Carolyn Bernstein. Migraine is eigenlijk een reactie van je hersenen op overstimulering en veranderingen. Maar wat precies die reactie in gang zet, is voor elke persoon anders. Dus dat moet je voor jezelf uitzoeken.
   Je vriendin mag me altijd eens mailen hoor: kathleenverbiest@hotmail.com

   Wat dat record betreft, daar had ik nog niet eerder over geblogd -het vorige “record” was van 2007-2008 toen er meer dan vier maanden tussen de aanvallen zaten. Dus dat was best lang geleden.
   Het is voor mij alleszins een hele opsteker te weten dat het kan. Ik heb al vaak gehoord “nou, als het bij één aanval in de maand blijft, dan is dat oké he”. Terwijl ik gewoon helemaal niet meer ziek wil worden. Daar gaan we voor. En ik denk wel dat het voor veel migraine-patiënten mogelijk moet zijn hun aanvallen te verminderen, maar dat onze leefomstandigheden het ons heel moeilijk maken. En je moet natuurlijk ook leren voor welke triggers je gevoelig bent (wat absoluut niet makkelijk is).

   1. Ik besef dat mijn reactie misschien wat raar overkomt. Uiteraard wens ik je toe dat de migraine helemaal verdwijnt. Ik lijd er zelf ook aan, voornamelijk door hormonale factoren, en dus heb ik het elke maand. Een keer per jaar, dat lijkt me dus wel draaglijk. Maar mijn aanvallen zijn veel minder zwaar dan die van jou als ik je relaas lees. Hoe dan ook, duimen maar dat de volgende aanval heel lang wegblijft!

   2. Geen zorgen, mijn man en dochter waren gisterenavond ook de maanden aan het opbieden tot het volgende record, todat ik zelf zei “of misschien helemaal geen aanvallen meer”? En daar waren ze het ook mee akkoord 😉
    Wat vervelend dat je er elke maand mee te maken krijgt… Want als het hormonaal is, valt er natuurlijk weinig aan te doen.

   3. Ik dacht dat stoppen met de pil zou helpen en dat deed het ook, voor een hele tijd. Maar de laatste maanden is het weer van dat. Gelukkig voel ik het aankomen en herken ik de signalen. Als ik mijn medicatie op tijd neem, is het leefbaar. Duimen maar dat het record bij jou weer gebroken wordt 🙂

   4. Ik had bij de pil ook verschrikkelijke migraines, en van de neuroloog (en uit het boek) heb ik geleerd dat je echt beter niet de pil neemt wanneer je aura-migraine hebt, Ik weet echter niet of de vlekken die jij ziet voldoende zijn om van aura te spreken, misschien wel,…

 3. Wat ben ik blij voor jou met die 7 maanden. En op naar meer. Ik sliep vrijdagnacht veel te weinig wengens ophalen dochter op fijn en opgehoopte stress en was gisteren een half stukje ellende met hoofdpijn (geen migraine). OM chagrijnig en depri van te worden. Ik wens je dus minstens een verdubbeling toe !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s