Red het klimaat: 10 tips (woord vooraf)

Ja, we hebben al afgezien, hier in Valencia. Tegen de 45 graden aan, dat was geen lachertje. Maar nog enger was het te horen hoe warm het daar bij jullie in het noorden was. Hoogste temperaturen ooit gemeten!

Ik denk dat de meesten onder ons het er dus wel over eens zijn dat we wat vriendelijker met de planeet moeten omgaan -en voor de non-believers is er deze fantastische cartoon van Joel Pett:

climate change

Maar wat kunnen wij concreet doen? En heeft het allemaal wel zin?

Omdat ik hier in de warmte zelf een beetje last had van een gevoel van onmacht, schreef ik mijn broer (die weet namelijk veel meer over dit soort zaken dan ik), en ik vroeg hem: als je 10 tips kon geven waarmee we vanuit onze zetel (bij wijze van spreken) het klimaat kunnen redden, welke zijn dat dan?

Zijn antwoord geef ik hier de komende dagen in hapklare brokken mee.

 

13 gedachtes over “Red het klimaat: 10 tips (woord vooraf)

    1. Ja, ik denk ook dat de meeste lezers hier al heel veel van die dingen doen. Maar er is altijd wel iets wat we misschien nog niet wisten he 🙂 En het leek mij ook een goede lijst om bij de hand te hebben wanneer je mensen tegenkomt die zeggen “wij kunnen daar toch niks aan veranderen”. Ge kunt maar beter een beetje bewapend ten strijde trekken voor het klimaat 😉

  1. Dat gevoel van onmacht herken ik helemaal. Hier van ‘t zelfde. Vooral de bosbranden in Siberië en de onverschilligheid daarover verontrusten me zo. Als de permafrost ontdooid raakt en het methaangas vrijkomt, brrr … 😥
    Schrijf dus maar zoveel je kan hierover, ik volg!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s