Duimen maar!

Vanmorgen kreeg ik deze mail in mijn inbox:

Beste schrijfliefhebber,

Bedankt voor je deelname aan de schrijfkans ‘Verhaal voor dictee gezocht’ op Azertyfactor. We ontvingen een zestigtal straffe inzendingen. Juryleden Katrijn Van Bouwel en Ludo Permentier maakten na lang en rijp beraad een eerste selectie.

En goed nieuws, want jouw tekst staat in de top drie. Dat betekent dat hij vandaag wordt voorgelegd aan de bibliotheeksector, die verzamelt in Oostende. Bibmedewerkers beslissen mee welke tekst gaat worden voorgelezen op 6 december.

Morgen, vrijdag 20 september, maken we op Azertyfactor de winnaar van deze wedstrijd bekend. Dat is dus de tekst die vandaag de meeste stemmen krijgt. Duimen maar!

Tof he?

Zo spannend 🙂

29 gedachtes over “Duimen maar!

 1. Super! En Ludo Permentier is niet de eerste de beste!
  Heel benieuwd naar je tekst.
  (Ik heb onlangs ook meegedaan aan een Azertyfactor-kans en mijn gedicht Hoed En Schoenen werd geselecteerd voor een publicatie van Reveil.)
  Azertyfactor is toch wel een tof forum, hé. Vooral omdat we elkaar langs die weg hebben leren kennen 🙂

  1. Volgens mijn man is er niet echt een uitdrukking, en zeggen ze gewoon “Ojalá que ganes” (hopelijk win je). Over ojalá (uitspraak “ochalá”) valt wel iets te zeggen: het heeft Arabische roots, daar zit Allah in, dus het betekent oorspronkelijk “als God het wil”.
   Ik vind het wel een mooie uitroep, bijvoorbeeld wanneer je wil zeggen “laat ons hopen”, of “oh, als dat toch eens waar mocht zijn” -Ojalá!

 2. Katrien

  Oooohh super! Al een dikke proficiat dat je in de top 3 zit. Dat alleen is al een fantastische prestatie! Maar ik duim natuurlijk ook kei hard dat het wordt voorgelezen!! Super!

 3. Kleine Atlas

  straf zeg!! Oh ja, ik duim mee, ik vind het zelf spannend!!! Stuur je me je verhaal ook eens door? Ik dénk dat ik sowieso niet naar het dictee in Oostende zal gaan 🙂 dus dat lijkt me geen valsspelen. Of heb je al geheimhouding moeten beloven? (in dat geval is het in the pocket lijkt me :-))

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s