Het weer

Tot vorige week liepen de temperaturen binnenshuis nog dagelijks op tot 27 graden. Daarna kregen we dagenlang wind en temperatuurschommelingen. Maar vandaag was het voor het eerst in vele maanden windstil en bewolkt tegelijk, en viel er af en toe motregen. Inderdaad, Belgisch weer.

En ik voelde me fantastisch. Niks geen vermoeidheid of zwaar hoofd, niks geen neiging tot depressie. “Ahora estás contenta, verdad,” kreeg ik op straat van buren en vrienden te horen. “Estoy en la gloria,” antwoordde ik stralend.

Stel dat we op een dag naar België verhuizen, dan hoop ik echt dat massa´s mensen me gaan vragen waarom ik teruggekomen ben, zodat ik hen met uitgestreken gezicht kan antwoorden: “Voor het weer.”

 

 

17 gedachtes over “Het weer

  1. Ik begrijp je volledig, alles boven de 25°C is werkt ook op mijn gemoed. Die grijze dagen komen in België trouwens alsmaar minder voor. Ik denk dat ik allicht naar de Noorderlanden verhuis om te kunnen genieten van grijze dagen en om de zomerhitte te ontlopen!

    1. Awel, ik kan eerlijk zeggen dat ik tijdens de 28 jaar dat ik in Belgie gewoond heb nooit problemen heb gehad met het weer! Ik ben echt heel noorders ingesteld: fetste zonder morren door wind en regen naar mijn werk. Mijn mooiste herinneringen wat weer betreft, zijn niet de zonnige dagen, maar die met sneeuw. Maar mijn Spaanse echtgenoot heeft heel schoon ogen he, dus ja, daarmee zit ik hier.. 🙂

      1. Ik verzeker u dat een douche nemen met buitentemperaturen van rond de 38 graden en een luchtvochtigheid van 80 procent een verfrissend effect van extreem korte duur heeft…

  2. Affodil

    “Er bestaat geen slecht weer, alleen slechte kleren.” Ik kan je volgen. Het hoeft daarom geen weken aan een stuk te zeiken, maar zo’n dag met mooie wolkenluchten of een stevige “woei”: ik kan daar ook van genieten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s