Uw Rafelkath in de Koninklijke Bibliotheek van Brussel

Vandaag vindt in de Koninklijke Bibliotheek van Brussel de finale plaats van Het Groot Dictee Heruitgevonden: De Schrijfwijzen.

De tekst die zal voorgelezen worden en waarover alle spellingfanaten zich het hoofd zullen breken werd geschreven door… mezelf.

Ik ben daar eigenlijk best wel trots op 🙂

De tekst werd weliswaar aangepast en dictee-waardig gemaakt door Ludo Permentier, maar hij heeft dat op een heel elegante manier gedaan: stijl en humor bleven intact. Daar ben ik hem erg dankbaar voor.

Wat leuk om te weten dat zoveel mensen vandaag te horen krijgen welk gevaar er tussen de rekken van een onschuldige bibliotheek schuilt…

32 gedachtes over “Uw Rafelkath in de Koninklijke Bibliotheek van Brussel

 1. Wat super! Ik ben ook trots. 🙂 Ik dacht heel even dat je zelf in levende lijve in Brussel was, maar toen las ik dat het je woorden zijn en dat is niks geen teleurstelling, alleen maar blijdschap, hoezee!

 2. Wauw!
  Ik wou ook es proberen afspreken tot ik zag dat je er niet zelf bent. Met jou en Loessoep samen koffie drinken zou supertof zijn. Geef maar een gil als je nog eens in het land bent en tijd en zin hebt 🙂

   1. Dan kom ik ook langs met die aangepaste tekst en mogen jullie eerst eens op dictee voor juliie welverdiende thee/koffie.
    Petje af Kathleen voor wat je realiseerde.

   2. En nu ben ik ook trots hoor! Dat ik jou ken 🥰
    Doe vooral zo voort Kathleen! Enne als jullie gaan koffie drinken, wil ik ook mee hoor en jullie ontmoeten…

  1. O, maar ik zou de aangepaste tekst zelf niet foutloos kunnen schrijven, hoor! Ik heb zelfs bij het schrijven van de originele tekst een hoop woorden opgezocht in online woordenboeken. Ik ben absoluut niet mee met de nieuwste spelling… (Haha, erg he?)

   1. Dat is wel waar…
    Ik moet zeggen dat Spaans een pak makkelijker is om foutloos te schrijven. Ik denk oprecht dat ik beter zou scoren in een Spaans dictee dan een Nederlands!

 3. Pingback: Het Groot Dictee Heruitgevonden: de tekst – Kattebelletjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s