Kattebelletjes: het boek

Ik heb nog anderhalf sprookje te schrijven voor ik de hele bundel in het universum der uitgeverijen lanceer. Maar ik weet dat er nogal veel materiaal die ruimte ingeschoten wordt, dus het leek me een goed idee om een plan B achter de hand te hebben (met de B van “uitgeven in eigen Beheer”).

De meest interessante optie lijkt me voorlopig pumbo.nl. Die hebben als grote troef dat je je boek te koop kan aanbieden via hun eigen webshop boekenbestellen.nl. Als je dan kiest voor de printing on demand-optie, moet je dus zelf helemaal niets investeren. Bovendien beloven ze gratis hulp bij het opmaken van je boek.

Dus dacht ik: weet je wat, we gaan dat eens uittesten. Want vooraleer een sprookjesboek op de markt te brengen, wou ik me er toch eerst van vergewissen dat het er niet als een folderke van den Aldi zou uitzien. Dus heb ik een compilatie gemaakt van de meest representatieve posts die hier de afgelopen vijf jaar verschenen zijn, en daar een boekje van gemaakt. Hade Wouters van The Tiny Office schreef een pakkende flaptekst,Christine Van den Hove schreef een warme inleiding.

Het resultaat kunnen jullie hier vinden: Kattebelletjes.

https://www.boekenbestellen.nl/boek/kattebelletjes/35806

En je mag dat boekje natuurlijk ook bestellen, maar voel je niet verplicht. Want halverwege het proces, stootte ik op de enige kink in de kabel, namelijk: de verzendingskosten. Die zijn veel hoger voor België dan voor Nederland. Aanvankelijk kostte het zelf 10 euro om dat kleinood over de grens te sturen, en stond ik op het punt het hele project af te blazen, maar de mensen van pumbo verzekerden me dat ze in 2020 andere tarieven zouden hanteren. Nu kost het nog 7 euro om het op te sturen, da´s al iets menselijker. De prijs voor het boekje zelf heb ik zo laag mogelijk gezet (9 euro), dus in totaal maakt dat 16 euro. Enfin, ideaal dus voor wie een collector´s item op zijn toilet wil hebben.

Volgende keer zal ik schrijven over mijn ervaringen met pumbo, want ik weet dat er hier een aantal mensen zijn die daarin geïnteresseerd zijn.

En voor wie het boekje koopt: laat mij weten wat je ervan vindt -alle feedback is welkom!

 

 

 

 

25 gedachtes over “Kattebelletjes: het boek

 1. Ben benieuwd naar je ervaringen, want ik zou ook wel (ooit eens) voor mezelf een overzicht op papier willen maken van mijn blog. Ik heb ook ergens offline een oude blog staan die niemand las, en daarvan probeerde ik al eens een overzicht te maken, maar dat lukte toen niet.

  1. Ja, het is best wel eng, ik heb tientallen keren gedacht “doe het toch maar niet” 🙂
   En de verzendkosten naar Spanje, da´s 9,45 euro. Ik wou desondanks toch een exemplaar kopen, maar er ging iets mis met de server. Dus ik denk dat ik maar een boek ga bestellen bij mijn moeder 😉

 2. Hey Kathleen, de verzendkosten voor Frankrijk zijn ook heel hoog. Ik ga het zeker bestellen, maar ik wacht nog even tot ik in maart in België ben. Hopelijk hebben ze intussen hun tarieven nog wat aangepast.
  Maar tof dat je dit avontuur aandurft. Heel benieuwd naar je bevindingen.

  1. Ja, voor Spanje is het ook heel duur, en het is me zelfs niet gelukt er zelf één te bestellen, want er ging iets mis met de server. Eigenlijk had ik jou en Hade een kado willen doen, maar ik ga een ander kadootje sturen 😉

 3. Oei, verzenden naar Zwitserland kost 19,30 euro, dat ga ik toch maar niet doen. Is er ook een mogelijkheid om het als ebook aan te bieden of is dat teveel extra werk?
  Anders laat ik het ook wel bij mijn ouders toekomen tegen dat ik de volgende keer in België ben 🙂

  1. Oef, is dat zo duur naar Zwitserland? Inderdaad beter niet doen dan! Het naar je ouders laten opsturen lijkt me een goed alternatief, want hoe je dat als e-boek kan aanbieden, weet ik niet. Wel een goed idee, zeg. Dat zal ik eens moeten nakijken…

 4. Hoera, boek ontvangen, het ziet er geweldig uit!

  Iets anders: ik zag dit voorbij komen en dacht meteen aan jou. Een “daith piercing” helpt volgens veel mensen heel goed tegen migraine-aanvallen. Kan in de meeste tattoo-piercing zaken gezet worden maar die persoon moet wel goed weten wat hij/zij aan het doen is, kwestie van het op exact de juiste plaats te zetten blijkbaar. Geen idee wat het is maar dat valt op te zoeken 🙂

  1. Oh, super!! Heel erg bedankt! 😍❤️

   Wat de piercing betreft: dat zou ik niet durven wagen, want sommige dingen die bij anderen helpen tegen migraine blijken het bij mij juist te veroorzaken 😬 Dus zeker iets wat permanent is, lijkt me een groot risico. Maar ik vind het wel superlief dat je aan mij gedacht hebt 🤗

   1. Dat kan ik me voorstellen 🙂 Het zal wel niet zo permanent zijn dat die er nooit meer uit kan, maar inderdaad, als je ervaring daar ligt dan heb je terecht bedenkingen.

    En nu ik je toch aan de lijn heb (lol), ik herinner me ineens dat je voor een ebook op Smashwords een ISBN nodig hebt, anders lukt het niet. Van Pumbo.nl en Beefcake heb ik heel goeie dingen gehoord, die doen ook ebooks.

   2. Ja, ik heb het op pumbo opgezocht, en daar kost het zo’n 100 euro om het te laten omzetten tot e-pub (voor e-book hetzelfde, veronderstel ik, al vond ik dat niet meteen). Ik ben nu aan het overwegen om de opbrengsten van dit boek te gebruiken om het volgende boek te laten omzetten…
    Hoe ver sta jij met je project?

   3. Hmm, dat sluimert, er is zo ontzettend veel aan het gebeuren en moet hier echt aan time management doen hoewel ik werkloos ben. Wel drie gesprekken volgende week. Iets weerhoudt me nog van te beginnen editen, weet niet goed wat. Ik zou die facebook-account eens gewoon moeten verwijderen want slurpt teveel tijd, hoewel juist daar de leuke evenementen en lezingen en artikels en planten-freaks voorbij komen. 🙂

    En 100 euro is de miserie van smashwords eigenlijk wel waard… Een ISBN kost ook ongeveer 100 euro als je alles zelf doet.

   4. Ik heb mezelf ook massa´s tijd gespaard door van facebook te gaan, dus dat zou ik je alleszins aanraden. En ik heb dat ook hoor, dat ik opeens een project wat laat liggen. En dan komt er een moment waarop ik het haast vanzelf weer oppak. Meer zelfs: als ik het teveel probeer te managen en te forceren, dan lukt het vaak niet. En als ik het laat liggen tot het “juiste” moment, blijken er een aantal oncontroleerbare factoren in mijn voordeel te spelen. Zot he? Zit er dus maar niet teveel mee in dat dat editen even op zich laat wachten. Misschien helpt het juist om er even afstand van te nemen, omdat je er dan nadien met een frissere blik naar kan kijken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s