Corona Chronicles: day 17

Ondertussen hebben we er hier op tweeënhalve week alle zes seizoenen van Third Rock From The Sun doorgedraaid. Voor wie die serie niet kent: dat is een Amerikaanse sitcom die op tv te zien was van 1996 tot 2001.

De premisse alleen al vind ik briljant: vier buitenaardse wezens worden op missie naar de aarde gestuurd om daar het leven op onze planeet te onderzoeken. Aangezien zij in hun natuurlijke staat een soort seksloze paarse blubber zijn, is de overstap naar hun menselijke vorm een bron van zéér veel boeiende ontdekkingen en hilarische misverstanden. Bovendien houdt hun onschuldige kijk op de menselijke samenleving ons vaak een spiegel voor.

3rd Rock from the Sun | TV fanart | fanart.tv

Als ode aan deze reeks, die ons door de eerste weken van de lockdown heeft geloodst, wil ik graag afsluiten met een paar citaten:

*“That´s the wonderful thing about physics: nobody understands it!”

*”What´s the point of having a democracy if everybody´s going to vote wrong?

*”Women! You can´t live with them, and yet, they´re everywhere.

*(opera op de radio) Harry: “Dick, remember how I said I wanted to learn to sing? I´ve changed my mind.”

*Dick: “Women always act so adult, but just like that, they´ll sink all the way down to your level.”

*(Dick opent de vestiaire, waar Harry in een dwangbuis aan de kapstok hangt.) Harry: “How am I supposed to learn if you keep letting me out?”

En dan die ene uitroep van Dick, die ik me na al die jaren nog steeds herinnerde omdat ik er nog vaak aan heb teruggedacht, telkens wanneer het ging over leugens versus de waarheid:

*”You want the truth? You want the truth? Well, I CAN´T HANDLE THE TRUTH!

 

 

 

 

 

 

34 gedachtes over “Corona Chronicles: day 17

  1. Ik weet niet goed wat ik nu moet opzetten, want aangezien ik het met mijn dochter kijk, heb ik liefst een serie in het Engels (Amerikaans) zodat ze er toch iets van opsteekt (ik heb 85 procent van mijn Engels van tv geleerd). Dus moet het iets zijn wat ook leuk is voor een achtjarige die een basiskennis Engels heeft. iets dat visueel dus ook voldoende boeiend is. Fawlty Towers was dus ideaal, want dat is ook heel wat slapstick, en de conversaties tussen Basil en Manuel waren voor haar extra hilarisch natuurlijk. Nederlands mag natuurlijk ook, maar da´s moeilijker om te vinden, en omdat we in het buitenland wonen, kunnen we niet alles via de websites van de tv-kanalen zien.
   Tips zijn altijd welkom…

   1. O ja, Alf, da´s een goed idee! Zo noemen we haar vader trwouens, in plaats van Alfonso 🙂
    En The Simpsons heb ik al eens geprobeerd, maar daar was ze geen fan van.

   2. An

    Hey Kathleen, ik weet niet of je daar op de website van Ketnet kan, maar de serie van Like me# (2e seizoen is nu bezig) is wel iets voor jullie denk ik. Komen heel veel Vlaamse liedjes in voor, dus 2 vliegen in 1 klap! Dikke kus vanuit Hoboken!

 1. Ooh, een paar jaar geleden keken we die ook opnieuw. Die moet ik onthouden voor als de dochter nog een tikje ouder is 😀
  Hier zijn ze fan van the magic schoolbus, Shaun the sheep, de smurfen, Hilda, the worst witch en (iets minder tof voor volwassenen, vind ik) captain underpants. Mijn twee pagaddertjes hebben nog steeds een voorkeur voor tekenfilms, al is het netflixaanbod van goeie tekenfilms voor hun leeftijd stilaan uitgeput. Brainchild was ook een hit enkele maanden geleden, net als documentaires van David Attenborough – de Ierse versie van Netflix biedt veel BBC programma’s aan.
  Als je dochter hield van Fawlty towers en 3rd rock from the sun, dan is that 70’s show misschien ook iets voor haar?

  1. That 70’s show, da´s een goed idee… Dat ga ike ens opzoeken. Shaun the sheep vind ik hilarisch, amar daar is ze zelf niet zo voor te vinden. De andere series die je opnoemt, ken ik neit, dus die ga ik zeker ook eens checken. Merci!

   1. Een paar jaar terug huurden we eind november een appartementje via Airbnb. Daar hebben we op zo’n koude avond zo’n serie eens uitgeprobeerd en zeiden we: ‘Nooit meer!’.

 2. Affodil

  Ik ken de serie alleen van naam. In die tijd werd er bij ons niet veel tv gekeken. Daarvoor is een lock down nodig.
  Het enige wat ik nooit miste, waren de docu’s van sir Attenborough en – op vrijdagavond – Gardener’s world, toendertijd met wijlen Geoff Hamilton. Met als gevolg dat een Engelse toeriste op een camping in Salamanca feilloos mijn kijkgedrag kon analyseren aan de hand van mijn uitspraak en intonatie. 🙂

  1. Haha, zalig!
   Ja, daar pikt een mens toch veel van op he, van de televisie? Terwijl wij nu ook weer niet zo heel vele keken, want je favoriete show werd vroeger maar één keer per week of zo uitgezonden. Mijn dochter kan zich dat echt amper voorstellen.

   1. Affodil

    Soms heb ik wel heimwee naar die tijd. Elke dag dezelfde personages op visite. En dan doen en zeggen ze vaak nog een hele week dezelfde dingen, tot iemand hen toestemming geeft om een stukje verder te gaan met hun leven …

  1. ja, dat doen we ook: ik lees elke avond één of twee hoofdstukken voor (of een zestal pagina´s) en zij leest mij soms ook voor. We hebebn net de tweede Harry Potter in het Spaans achter de keizen, en zijn nu bezig aan Otje van Annie M-G. Schmidt (in het Nederlands dus). Dat boek zijn we nu al voor de derde keer ana het lezen, maar het blijft goed.

 3. Heerlijk! Wij gebruiken nog steeds uitspraken uit die serie… “Incoming message from the big head!!”
  In de jaren 90 keken wij ook graag naar series als Pinky And The Brain en Dinosaurs. Ook altijd met een vette knipoog naar de actualiteit…

 4. Ik ken deze serie niet (ik ken niet veel series), maar ik moet aan twee dingen denken:
  1. Het gedicht A Martian sends a postcard home (http://www.poetrybyheart.org.uk/poems/a-martian-sends-a-postcard-home/)
  2. Het advies van filosofen, zowel op de Belgische als de Franse radio gehoord: Bekijk je omgeving eens met andere ogen, alsof je een buitenlander of zelfs een buitenaards wezen bent, en verwonder je over de dingen die we doorgaans normaal vinden.

  Ik heb nu wel zin om die serie te bekijken 🙂

  1. Interessant gedicht!

   En de serie moet je dan echt eens proberen, ik dnek wel dat het je zal bevallen. Wel in het achterhoofd houden dat het uit de jaren negentig is, dus dat er soms dingen aan bod komen die nu niet meer door de censuur zouden raken 😉

 5. Pingback: Corona Chronicles: day 34 – Kattebelletjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s