Corona Chronicles: day 18

Goed nieuws: de keelpijn is ondertussen grotendeels voorbij, hoofd,- en spierpijn verdwenen, de snotstroom bijna opgedroogd. Was dit nu een gewone verkoudheid die ons de stuipen op het lijf heeft gejaagd, of was het de zogenaamde corona-light? Was die druk op de borstkas reëel of ingebeeld, pathologisch of psychosomatisch? Geen idee. En erover peinzen heeft geen zin, dus we laten het varen.

Hoe dan ook, het huisarrest en de onzekerheid wogen vandaag zwaarder dan anders. En toen nodigde een vriendin me uit voor een groepsgesprek: van 8 tot 9 uur ´s avonds, met een vijftal andere (voor mij onbekende) dames.

Voorbereidingen werden getroffen: ik diepte uit mijn kleerkast een doos kleren op die ik bewaar voor wanneer dochter groot genoeg zal zijn om erin te passen. Ik toonde mijn dochter deze doos en zei: veel plezier ermee. Ik stelde dochterlief de ouderlijke slaapkamer met de manshoge spiegel op de kleerkast ter beschikking. Ik sloot mezelf op in de logeerkamer. Toen was het acht uur en begon het gesprek. Slechts één keer werd ik onderbroken toen mijn dochter veiligheidsspelden kwam zoeken.

Toen ik na zestig minuten praten en luisteren weer uit de logeerkamer tevoorschijn kwam, waren mijn batterijen opgeladen. De kleren gingen weer in de doos, we aten hamburgers en lachten, ik las voor uit Otje, het licht ging uit.

“Zullen we morgen je trouwjurk bovenhalen?” stelde dochter voor.

Dat gaan we doen.

 

 

 

36 gedachtes over “Corona Chronicles: day 18

 1. Zo’n uurtje babbelen, het zou mij ook deugd doen. Morgen een halve dag Spaanse les per videoconference. Imperativo y sustantivo. Niet meteen spannend maar wel fijn om weer interactie te hebben met de medestudenten.

 2. Menselijke contacten, op welke manier ook, kunnen zo’n deugd doen. We hebben elkaar nu zelfs nog meer dan anders nodig.
  ‘Je kunt niet zonder de anderen’ . Zjef Vanuytsel wist het al

   1. Ik bedoel dat ik schrik heb dat ik het niet meer zou kunnen… meer als grap bedoeld😉
    Met onze gezondheid gaat het goed, dank je. We hopen het zo te houden. Manlief is wel door zijn rug gegaan en kan bijna niet stappen of bewegen. Maar dat komt wel weer goed. Het is niet de eerste keer.

   2. Aah, ja, nu snap ik de grap 🙂
    Eigenlijk heb ik me ook al afgevraagd of ik nog wel zoveel ga willen socialisen als dit allemala voorbij is, nu dat ik op sommige vlakken wel geniet van de rust…

    Hopelijk gaat het snel beter met je echtgenoot! Zo erg, dat ie bijna niet meer kan bewegen 😦

 3. Affodil

  De twijfels uit de eerste paragraaf herken ik goed en heb ik intussen ook achter me gelaten.

  Vermits ik geen dochter heb, heb ik ook geen reden om kleren bij te houden. En aangezien ik een pc zonder ingebouwde camera heb (bewuste keus, want anders plak ik hem toch af) is zo’n video-conference ook niet aan de orde. Maar goed dat het je goed deed.

  1. Ik had de camera op mijn telefoon ook afgeplakt op aanraden van een kennis. Maar omdat mijn dochter graag een videogesprek met haar vriendjes wou doen, heb ik de sticker er toch weer afgehaald. En sindsdien is die er niet meer opgegaan.
   Nu was er in die videoconferentie wel iemand die meedeed zonder video, dus dat kan hoor!

 4. Goed nieuws van die keel en flink van je dochter!

  Sociaal contact is inderdaad belangrijk, maar ik merk wel dat videochats voor mij, als introvert, een drempel zijn. Ik kom dan soms moeilijker uit mijn woorden. Ik ben dus van nature uit eerder geneigd om te bellen. 😊

  1. Ik neem ook nooit op met de camera wanneer iemand gewoon terloops belt met videochat, want dat vind ik ook ongemakkelijk. Maar voor die videoconferentie heb ik me eerst degelijk geïnstalleerd en mijn haar geborsteld, dus toen voelde ik me er wel meer klaar voor 🙂

  1. Ja, zot he? Daar dcaht ik achteraf ook nog over, na het elzen van je post. Want jij en ik waren kennelijk niet de enigen die het gisteren nogal moeilijk hadden. Toch bijzonder, hoe energieën soms samen lijken te lopen…
   En ik vind mezelf als moeder wel vaak afgeleid, ik moet ervoor opletten dat ik echt aanwezig ben en niet altijd naar mijn “eigen wereldje” wil ontsnappen. maar aan creatieve ideeën hier idnerdaad geen gebrek 🙂

 5. Het zou Corona kunnen geweest zijn, op basis van je symptomen. Maar misschien ook niet natuurlijk. Ik zit met dezelfde vragen en vind die onzekerheid wel ambetant. Gelukkig hebben jullie leuke afleiding! Ik vond verkleedpartijtjes vroeger zalig (en nu nog eigenlijk), dus ik snap dat je dochter stil was 😉

 6. Die kletsmomentjes zijn fijn hè. Al merk ik wel dat het vaak over één onderwerp gaat… Lukte jullie dat, om ook over andere dingen te praten? Misschien komt dat op den duur bij ons weer een beetje terug…

  1. Het was een concept waarbij iedereen zo´n 5 minuten ononderbroken mocht praten over hoe ze zich op dat moment voelde, en wat er speelde. Daarna was het aan de volgende. Op zich was dat soms een beetje moeilijk omdat ik wel wilde reageren op wat er gezegd werd, maar langs de andere kant was het ook goed, want doordat ik wist dat het niet de bedoeling was dat ik reageerde, was ik ook minder bezig met mijn eigen reacties en concentreerde ik me meer op wat er gezegd werd. Dus dan ga je echt luisteren. Aan het einde van het gesprek ging het wel nog even over bepaalde concrete moeilijkheden die een van de deelnemers momenteel meemaakt in deze situatie. En dat vond ik ook wel mooi, dat daar dan op ingegaan werd.

   1. Oh dat klinkt echt goed! Wel weer anders dan één op één elkaar opbeuren, maar zo kan iedereen even z’n verhaal kwijt en krijgt even de aandacht. Super!

 7. Dat online babbelen vind ik ook wel leuk ❤ Dat deed ik gisteren met de collega's.
  Vanaf dat ik moet niezen of hoesten, denk ik ook steeds dat ik het heb. Maar zoals mijn collega vandaag ook zei, iedereen hoest en niest regelmatig maar nu letten we er veel meer op.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s