Corona chronicles: day 23

Morgen verjaart mijn dochter. Ze wordt negen, en op die leeftijd is je eigen verjaardag  (zoals jullie vast nog wel weten) het hoogtepunt van het jaar.

De voorbereidingen werden dan ook al twee maanden geleden in gang gezet: de lijst met genodigden werd opgesteld en verscheidene malen aangepast. Uitnodigingen werden met de hand geschreven en versierd. Zeer veel denkwerk werd er gestoken in het selecteren van het ultieme kado: uiteindelijk werd er gekozen voor een pop die zo lelijk en zo duur was dat mama haar veto stelde. Maar het feestvarken wist dat er nog ettelijke weken te gaan waren, en maakte zich op voor een uitputtingsstrijd.

En toen kwam de lock down.

De uitnodigingen bleven in de schuif. Er was vandaag geen feest met alle vriendjes en buren. Er komt morgen geen feest met de familie. En mama had meteen een geweldig excuus om niet die verschrikkelijke pop te moeten kopen, want de winkels zijn dicht. Even leek het er zelfs op dat vaderlief er niet bij zou kunnen zijn, omdat hij het hele weekend moest werken. Zijn baas heeft er echter voor gezorgd dat hij zondag vrij krijgt (wat in deze tijden absoluut niet vanzelfsprekend is).

Alle lang op voorhand gesmede plannen werden dus afgeblazen, maar ik stond ervan te kijken hoe goed onze achtjarige daarmee omging. Uiteraard was er teleurstelling, doch er vielen geen tranen. En na een poosje was ze er zelfs bijna helemaal overheen. Veerkracht, weet je wel. Als de oude plannen in het water vallen, dan maak je er gewoon nieuwe. Zolang de eregenodigden (en dat zijn manlief en ik nog steeds) maar present geven, is er geen man overboord. Ze zei op een bepaald moment zelfs: “Ik hoop maar dat ik zondag niet de hele tijd opgebeld wordt door mensen die me een gelukkige verjaardag willen wensen. Want ik wil niet de hele tijd onderbroken worden wanneer wij spelletjes aan het spelen zijn.” (*)

Vandaag hebben we met z´n tweetjes een lekkere verjaardagstaart gebakken, met suikerglazuur en sprinkeltjes en de hele santenboetiek. Want een feestje gaan we vieren, gezellig met z´n vieren (de hond telt ook mee).

 

(*) Het geheime plan om alle vrienden en familieleden te mobiliseren om zondag massaal te bellen werd toen meteen met een flinke zwaai van tafel geveegd.

 

 

 

 

22 gedachtes over “Corona chronicles: day 23

 1. Lief en fijn dat voor haar mama en papa de hoofdrol spelen. Geniet ervan, dit blijft niet duren😉.
  9 warme knuffels met social distancing voor haar en ik wens jullie allen een leuke spelletjesdag💜

 2. Wat mooi dat jullie toch voluit gaan vieren met het gezin! Wij hebben een filmpje opgenomen voor de verjaardag van een vriendin. Haar man had alle vrienden opgeroepen om dat te doen, ze is onder de filmpjes bedolven 🙂

 3. Kleine Atlas

  Oh, wat wens ik dat heerlijke kind van jullie een fijne dag.
  En wat leuk om een inkijkje te krijgen in de geest van een 9-jarige, heerlijk geruststellend om te merken dat ouders dan nog zo belangrijk zijn, ik heb de laatste schrik voor een zwart gat tegen dat mijn enig kind me een pain in the ass vindt.

 4. Elisabeth

  Oh, exact een maand later hebben wij hier ook een 9-jarige! En ik ben haar ook al aan het voorbereiden op het feit dat het een feest onder ons vieren zal zijn. Veel plezier morgen!

  1. Ik ben er zeker van dat ze het heel fijn zal vinden dat ze lekker gezellig met jullie die verjaardag kan vieren, en de vriendjes niet eens zo erg zal missen 🙂 Alvast ook de beste wensen voor jouw dochter!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s