Corona Chronicles: day 24

Het thema van vandaag was Alice in Wonderland: dochterlief had zich verkleed in Alice, mijn man in de Mad Hatter (moest ie eigenlijk niet veel moeite voor doen), en omdat ik zelf weinig rood maar wel veel zwart in de kast heb hangen, had ik me verkleed in de Queen of Spades in plaats van de Queen of Hearts. De hond deed dienst als Maartse Haas (*).

Om twaalf uur stipt lokten we de jarige het balkon op met het excuus dat we nog even de was gingen ophangen, en toen kwamen alle buren uit hun ramen piepen. De overbuur had een geluidsinstallatie op zijn balkon gezet, en daarmee bouwden we een microfeestje. We dansten de Macarena en zongen cumpleaños feliz. Daarna deden we met z´n drietjes een barbecue op het terras, aten hamburgers, luisterden naar country op Radio Nacional de España.

“Amai, al negen jaar,” zei ik. En de negenjarige antwoordde: “Volgend jaar tien. Dan worden mensen normaal gezien saai.” Maar de saaiheid, zoveel was duidelijk vandaag, ligt nog lang niet in het verschiet.

Tijdens het schrijven van deze post dacht ik: Alice in Wonderland, hoe toepasselijk is dat. Zijn we niet allemaal onverwachts in een gat getuimeld, en opeens in een andere wereld terecht gekomen? Een vreemde, gekke wereld, die we het ene moment voor onmogelijk hielden, en die desondanks een paar uur later werkelijkheid werd. 

En nu lopen we een beetje verdwaasd door de dagen, we drinken thee en praten met de bloemen. We houden concerten op het balkon, verkleedpartijtjes in de woonkamer, wereldreizen in ons hoofd. Want, zoals Lewis Carroll zei: “Imagination is the only weapon in the war against reality.

 

(*) Een rol die hij zodanig gedreven op zich nam dat hij een van zijn eigen drollen opat (hazen doen net als konijnen aan coprofagie).

33 gedachtes over “Corona Chronicles: day 24

 1. Fijn dat je van die verjaardag in Wonderland dan toch nog iets leuks kon maken.
  Over 20 jaar spreekt ze misschien meer over deze verjaardag dan al die andere…

  Morgen wordt mijn petekindje 11. En saai is ze nog niet hoor.

  1. Ja, dat denk ik ook, dat ze deze niet rap zal vergeten!
   En misschien is jouw petekindje wel de uitzonderingen die de regel bevestigt…? 😉
   Een gelukkige verjaardag aan die grote meid!

 2. Een heerlijk feest in fantasie.

  Jullie wonen echt wel in een fijne omgeving als ik dit lees.

  Het gevoel dat we nu kennen, hebben vele mensen voor ons meegemaakt in oorlogstijden. Ook nu nog. Angst, onzekerheid, opgelegde regels. Alleen, dit doen we onszelf niet aan…. We vechten tegen een onzichtbare vijand.

  1. Een feest in fantasie, dat is mooi gezegd 🙂

   En ja, ik heb ook wel eens aan oorlogssituaties moeten denken. Gelukkig is dit een vijand die mensen niet tegen elkaar opzet, dat zou nog erger geweest zijn.

 3. O heerlijk, Kathleen, wat een leuk feestje, dat zij zich inderdaad altijd zal herinneren. En jullie ook. En hoe fijn die link naar het verhaal. Laten we gek blijven doen, dan wordt dat misschien normaal, en laten we ons blijven verwonderen.

  1. Ja, dat is mooi gesproken!
   Ik had haar make-up gegeven (had ik in de supermarkt kunenn kopen), en daar was ze superblij mee. Ze heeft ons alledrie opgemaakt 🙂 Vandaag liepen we dus nog alledrie met eye-liner rond, Alfonso ook! Dat vond ik echt super. Lekker buiten-gewoon, een soort gekte die van mij ook gewoon alledaags mag worden.

  1. Ik heb Wonderland altijd een beetje een rare naam gevonden, want ik vond het zelf helemaal niet zo´n “mooi sprookjesland” zoals ze in de titelsong van de Disney-film zingen. Het is een land waar iedereen zo irrationeel reageert en absurd praat dat ik het als kind eigenlijk best eng vond!

 4. Pingback: Corona Chronicles: day 28 – Kattebelletjes

 5. Pingback: Corona Chronicles: day 35 – Kattebelletjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s