Corona Chronicles: day 29

Ik zou graag een bescheiden experiment willen doen, namelijk: een weekend creëren.

We zijn immers het zeven-dagen-ritme een beetje kwijt, en eigenlijk mis ik dat wel. Het gaf houvast. Je zat altijd aan het begin, in het midden of aan het einde van iets. Het lijkt me wel fijn van dat weer in onze dagen te installeren, want nu zitten we gewoon elke dag in een lock down, zonder te weten wáár ergens in die lock down. In het begin, het midden, het einde? Mijn rechterhersenhelft zegt “maakt niet uit, we leven vandaag”, maar mijn linkerhersenhelft zwalpt een beetje verloren rond, op zoek naar ijkpunten in de tijd.

Een weekend dus.

Aangezien het uurrooster van mijn man elke week verandert en hij vaak in het weekend moet werken, kunnen we ons daar alvast niet op baseren. Daarom heb ik me het volgende voorgenomen: in het weekend gaan we niet op het internet en blijft de computer uit. Twee dagen lang afkicken van kranten en social media -slecht zal dat niet zijn. En dan kan ik me maandagochtend verheugen op het weer binnenlaten van de wereld. Dat lijkt me wel het proberen waard.

Dus bij deze, lieve mensen: morgen en overmorgen zal er hier geen post te vinden zijn. Maar maandag ben ik weer paraat (en zal er verslag gedaan worden van dit kleine experiment :))

Maar uiteraard ga ik jullie niet het weekend insturen zonder wat goed nieuws!

En daarvoor schakelen wij nu rechtstreeks over naar John Krasinski.

Fijn weekend allemaal!

 

 

 

 

 

 

22 gedachtes over “Corona Chronicles: day 29

  1. Ik ben er nog, want ik heb nog een kwartier voor het middernacht is 😉
   Bedankt, omabaard!
   Paasmaandag, daar had ik nog niet eens bij stilgestaan -maar dat is dan een verlofdag die ik niet ga nemen 🙂

 1. Je leest dit pas maandag. Ik hoop dat je dan een fijn weekend hebt gehad. Af en toe of line omdat gaan is goed voor een mens alhoewel de smartphone en pc/laptop ons ook veel goeds brengt.

  1. Ik heb wel in beperkte mate whatsapp nog gecheckt (anders zouden sommige mensen zich ongerust gaan maken) en in de nacht van zondag op maandag zat ik wel om 5 na middernacht al meteen op het internet 😉 Het was inderdaad niet zo vanzelfsprekend!

 2. Affodil

  Dan zijn het bij mij vijgen na Pasen, want ik heb pas op zaterdagavond tijd om dit te lezen.
  Dat probleem van die weekcyclus heb je ook als je in het begin met pensioen bent. Na een tijdje is het geen probleem meer. Dan doe je wàt je wil, wanéér je het wil. Ik moet alleen wél alles op mijn keukenbord zetten, want anders ben ik de tel kwijt … :-))

  1. Ja, dat had ik eigenlijk ook al voor de quarantaine, eigenlijk, omdat ik thuisblijfmama ben. (Dat was ik eerst in deze post ook beginnen uitleggen, maar dat bracht me wat te ver, dus heb ik dat er maar uitgelaten.) Langs de ene kant is het fijn dat je zelf kan beslissen wat je wanneer doet, maar het is dus ook moeilijk om dan nog iets gedaan te krijgen 😉 Ik maak soms to do lijstjes, maar dat gaat twee dagen goed, en daarna doe ik weer de helft niet 🙂

   1. Affodil

    To do-lijstjes zet ik NOOIT op papier! Dat pint je teveel vast en zorgt voor frustratie. Ik zou één dezer mijn binnendeuren eens moeten afwassen, maar momenteel heeft de tuin voorrang. En als er een dag tussen zit dat het ideaal fietsweer is, dan fietsen we. De ruiten zijn nu al aan de buitenkant schoon. Ik hoop ze aan de binnenkant te doen vóór je er niets meer van ziet. Het krijgt allemaal op tijd en stond “zijn slagen”, maar daarvoor een agenda opstellen? Over mijn dood lijk! Dat heb ik 40 jaar moeten doen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s