Corona Chronicles: day 41

Afgelopen weekend stond er in de krant dat kinderen vanaf maandag 27 april weer buiten zouden mogen, zij het onder strikte voorwaarden: ze zouden een wandeling mogen maken in hun eigen wijk met maximum 2 gezinsleden.

Iedereen blij.

Gisteren lazen we in de krant dat de regering die maatregel wilde aanpassen: kinderen zouden mee mogen naar de supermarkt, de apotheek en de bank, maar een wandeling maken zou er niet bij zijn.

Iedereen boos.

Want waar sloeg dat nou op? We willen onze kinderen hun benen laten strekken in de open lucht, niet hen in de auto meenemen naar een gesloten ruimte. Ouders, pedagogen en pediaters op hun achterste poten natuurlijk.

´s Avonds kwam het bericht dat de regering was teruggekrabbeld: vanaf zondag mogen we met onze kinderen elke dag even een wandelingetje maken in de buitenlucht.

Iedereen opgelucht.

Ik weet dat dit bij veel mensen het idee oproept dat “de regering niet weet waarmee ze bezig is”, en “geen vertrouwen oproept” (en we kunnen ook weer een paragraaf bijschrijven op de lijst met covid-19-zekerheden), maar zelf dacht ik gisterenavond: goed zo. Het is een onzekere situatie voor iedereen en niemand heeft een glazen bol. Dan heb ik liever een regering die flexibel is en reageert op feedback. Die weet dat er verschillende manieren zijn om een bepaald doel te bereiken, en ons misschien een beetje ambeteert met zijsprongen. Maar liever af en toe een zijsprong, dan regelrecht en zonder bij te sturen de verkeerde weg uitgaan en de afgrond indonderen.

 

PS: Toen ik mijn dochter gisterenavond zei dat we vanaf volgende week elke dag een wandeling gaan maken, zei ze: “Nee! Ik blijf veel liever binnen.” Haar komen ze dus maar beter niet interviewen 🙂

 

 

 

 

 

 

25 gedachtes over “Corona Chronicles: day 41

  1. ‘Dan heb ik liever een regering die flexibel is en reageert op feedback.’

    Is ook een mooi en flexibel gezichtspunt. Dank je wel. Zal ik onthouden als ik me weer eens verslik in al die zijsprongen.

  2. Oh dat al goed dat dat weer mag… ik vind het toch logischer dat er eens gewandeld mag worden met de kinderen dan dat de kinderen mee mogen naar de supermarkt. De kans op besmetting is toch veel kleiner bij een wandeling dan in de supermarkt.

    1. Dat denk ik ook. Waarschijnlijk zijn ze vooral bang dat groepjes wandelende mensen “aan elkaar gaan plakken” 😉 En kinderen van elkaar weghouden is natuurlijk ook niet eenvoudig. Maar ik heb de indruk dat de mensen nu echt wel begrijpen hoe serieus het allemaal is, en dat ze dus wel zullen oppassen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s