Corona Chronicles: day 47

Vandaag laat ik mijn dochter aan het woord (typles en Nederlandse les in één): 

zo zouden alle dagen moeten zijn: de hele morgen tv kijken, gaan wandelen en terwijl appelsienen plukken, daarna met het buurmeisje praten, daarna huiswerk doen, daarna tekenen, dan eten , en daarna een douchke pakken, en dan gaan slapen.

De quarantaine van een contente negenjarige in een notendop 🙂

 

48 gedachtes over “Corona Chronicles: day 47

   1. Oh, Valenciaans. Dat vind ik zo moeilijk. Ik versta het alleen als er Spaans bij staat, zoals op de borden op het strand in Xàbia/Jávea.

 1. Affodil

  Ik denk dat je het kind in je moet bewaren om te (blijven) zien hoe simpel het leven kan zijn.

  Hoy Elena, wat goed van je! Foutloos typen, en nog heel leuk om te lezen daar bovenop! Er schuilt schrijverstalent in jou.

 2. Aha, Elena, je leest de reacties op je mooi stukje?
  Wel… Ik denk dat je mama vandaag eens goed geplaagd wil worden. Geen ‘chicle’ in haar kapsel kleven natuurlijk (of wel?), maar misschien een klein beetje zout in haar koffie doen. Of een spin of een kikker in haar schoenen steken. En daarna met het buurmeisje gaan praten, natuurlijk. En een koekje eten, een douchke pakken en gaan slapen. Met onder je kussen een lekkere pannenkoek met veel honing.

   1. (dit is Kath weer) Ze had vanmorgen water in een lege melkbus gedaan en dat in de koelkast gezet. Dus dat is wat ik in mijn onwetendheid uit de koelkast nam een over mijn ontbijtgranen goot…
    En het is niet eens 1 april!
    Dit was zelfs voor ze jouw bericht gelezen had! Jullie zitten duidelijk op dezelfde golflengte 🙂

 3. Hanna

  Amai, Elena, ik sta paf van jouw Nederlands! Ik ben zelf een Belgische die met een Spanjaard getrouwd is. Wij wonen in Cáceres met 2 kindjes van 5 en 3 en ik zou het fantastisch vinden mochten zij binnen enkele jaren zo goed Nederlands schrijven als jij! Het praten gaat behoorlijk (zeker bij de oudste), de oudste leest ook al vrij vlot in het Nederlands, maar om ook Nederlands te leren schrijven… dat lijkt me toch niet simpel. Het is dan ook een veel moeilijker taal om te schrijven dan het Spaans hé! Oefenen jullie heel veel? Elke dag? Of enkel in het weekend? Hoe pakken jullie dat aan? Ik ben zo nieuwsgierig!!!

 4. Kleine Atlas

  Een antwoord van Ka (wel niet zelf getypt :-):

  Zo is mijn perfecte dag: ’s morgens met de Lego spelen, ’s middags televisie kijken, daarna huiswerk maken, fietstocht doen met mama, in de tuin een kamp bouwen. Ik mis school zeker niet, alleen maar mijn beste vrienden. Zeker geen doucheke pakken, want dat haat ik, maar mama wil altijd dat ik het doe. Veel groetjes!

  Een antwoord van mezelf:
  volledig akkoord, Elena!! Goed geschreven!!!

 5. Oh, dat klinkt als een heerlijke dag! Hebben de appelsienen gesmaakt? Zo tof ook dat jullie daar zomaar appelsienen van de bomen kunnen plukken. Mijn moestuintje is nog heel kaal op dit moment, ik kan enkel onkruid plukken nu 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s