Corona Chronicles: day 53

Toen ik zaterdagochtend uit het raam keek, moest ik lachen. Overal wandelende en joggende mensen! Wat een bedrijvigheid. Kennelijk is de beste manier om mensen aan het sporten te krijgen, het hen eerst te verbieden. En daarna de mogelijkheden beperkt te houden.

Er waren ook oude bekenden bij: een zestiger die hier normaal wekelijks komt langsfietsen, en een oude man met een lang en een kort been, die elke dag door weer en wind op aangepaste schoenen zijn rondje om het dorp mankt.

´s Namiddags zetten onze buren hun tuinstoelen in het voetgangerssteegje achter onze huizen, op anderhalve meter van elkaar. We plaatsten de thermometer een paar minuten in de zon: het kwik steeg tot 41 graden. Mijn man haalde bier, de buurman schonk gintonics. De kinderen trokken hun badpakken aan en gooiden met waterballonnen. Af en toe zagen we een politiewagen passeren, maar onze vrije interpretatie van social distancing werd gedoogd.

Het leek een gewone vakantiedag.

It´s all downhill from here. 

 

 

21 gedachtes over “Corona Chronicles: day 53

    1. We hebben eigenlijk de hele quarantaine voornamelijk regen en bewolking gehad, maar ik zag het al aankomen, dat het dan van de ene op de andere dag meteen zomerweer zou zijn. Gisteren was het nog steeds erg warm en zonnig, maar vandaag is het wel “normaler” meiweer 😉
      Maar ja, extreem weer: dat is het effect van global warming zeker?

  1. O dat stukje over joggers en wandelaars. Ik weet niet hoe het met de anderen zit, maar ik merk bij mezelf al hoe erg ik het wandelen ben gaan waarderen. Had mezelf toch eerder bij de groep geschaard die al wist hoe fijn elke dag buiten bewegen is, (understatement), maar blijkbaar was daar ook voor mij iets nieuws te ontdekken.
    Afijn, zo fijn om nu ook deze verhalen mee te mogen lezen! Ik heb niet altijd gereageerd (want dat doen zovelen) maar je voelt erg dichtbij. En dus vond ik het lastig toen het moeilijk was en word ik blij van deze geluiden. Veel liefs voor jullie!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s