Corona Chronicles: day 57

Amai mannekes, ik ben zo moe…

En het heeft helemaal niets met de coronacrisis te maken. He-le-maal niets. Ik geraakte gewoon niet in slaap, want vandaag is de wind gedraaid. Tot vier uur ´s nachts heb ik wakker gelegen met het gevoel alsof iemand in mijn hoofd het licht had aangelaten. En toen ik deze namiddag de was moest binnenhalen omdat er plots wat wolken en regen een einde maakten aan het stralende bijna-zomerweer, toen zag ik de toppen van de palmbomen als gekken heen en weer wuiven, en dacht ik: ah, voilà, dat zal het geweest zijn.

Maar langs de andere kant: de wind draait hier zo vaak en ik raak zelden op tijd in slaap. (Ik heb het een paar dagen volgehouden, maar daarna was het natuurlijk weer om zeep.) Dus misschien is die hele wind-wakkertheorie gewoon bijgeloof?

Of misschien ligt het gewoon aan dit maffe brein, dat altijd honderdduizend dingen tegelijk wil doen, en slapen eigenlijk stiekem tijdverlies vindt?

Of misschien ligt het aan mijn cyclus?

Of had ik te weinig gegeten?

Of was het een combinatie van dat alles?

Of misschien ben ik niet gewoon een avondmens, maar heb ik last van het vertraagde-slaapfasesyndroom…?

Wie zal het zeggen.

Het voordeel was wel: ik moest vandaag uiteraard nergens naartoe. Heerlijk vind ik dat, gewoon kunnen lanterfanten en af en toe even mijn kop neerleggen voor een dutje van vijf minuten.

En hiermee hebben jullie ter afwisseling eens een totaal ondoordacht stukje stream of consciousness voorgeschoteld gekregen in dit corona-dagboek.

En ik denk dat ik nu maar beter een doucheke ga pakken en wat melatonine, voordat ik mezelf Virginia Woolf begin te wanen.

 

 

 

 

 

20 gedachtes over “Corona Chronicles: day 57

  1. Da´s juist, dat had ik ook gezien! Dat had ik er eigenlijk ook nog bij kunnen schrijven 🙂
   Slaap je alleen slechter als je je bewust bent van de volle maan, of denk je dat het ook een invloed heeft als je er niet bij stilstaat?
   En bedankt, ik hoop inderdaad dat het vannacht beter lukt, maar normaal slaap ik wel beter wanneer ik er een dag met slaapgebrek heb opzitten. Die chance heb ik dan wel…
   Ik wens jou ook een betere nacht toe!

   1. Neen, ik hou die data echt niet in het oog. Een dag voordien word ik al onrustig en dan weet ik ‘het is weer van datte’.

   2. Affodil

    Heeft niets met aandacht te maken. Dan zou dat enkel bij mensen zo werken. Bij volle maan is onze hond (en waren onze vorige honden!) extra actief ’s nachts. En ik dus ook, al dan niet door of mét hem. Bij volle maan hebben wij ’s nachts ook méér verschillende katten in de tuin, dus blijkbaar gaan die dan ook verder van huis. Ik ga er dan maar van uit dat er ook méér muizen op tafel dansen …

 1. Ondoirdachte stukjes vind ik heerlijk. Meetollen met de geest van de ander😉.
  Ik denk dat het hier elke nacht volle maan is of een nacht waar de wind keert. Slapen is niet mijn sterkste zijde, in tegenstelling tot manlief die na drie seconden begint te ….. snurken 😉

 2. Niks mis met jouw stream of conciousness om te lezen maar om te leven lijkt het me vermoeiend. Hier ook van tijd tot tijd slaapproblemen. Wat meestal werkt bij mij is.. geen alcohol … geen actieve of opwindende dingen in de avond… problemen uitschrijven of bespreken op een ander moment….. overdag in de buitenlucht/zon zijn….beetje mindfulness/meditatie/yoga….gezond en matig eten….sex…. ademhalings/ontspanningsoefeningen…. lezen van eenvoudige boeken/tijdschriften…. minderen met smartphone

  1. Dat werkt hier allemaal niet. Ik heb echt een brein dat ´s avonds actief wordt. Zelfs als ik vroeg uit bed ben geraakt, en de hele dag actief bezig bent geweest. Ik word nooit echt “slaapgereed” tegen een uur of elf, zoals andere mensen. Maar met melatonine kan ik mezelf wel een beetje “herprogrammeren”, heb ik gemerkt.
   Maar het is inderdaad een vermoeiende manier van leven…

   1. Er zijn bij mij ook genoeg nachten dat ik toch wakker lig en er inderdaad niks werkt maar het is geen maanden achtereen meer gelukkig.

 3. Melatonine, dat helpt bij mij ook. En opstaan, het gesnurk van de echtgenoot achter mij laten en gezellig beneden gaan lezen. Dan word ik vanzelf rustig …
  Ik wens je veel ‘slaapdeugd’ volgende nacht!

  1. Dankje! Vannacht heb ik, met behulp avn de melatonine, alvast beter geslapen. En als ik niet goed in slaap geraak, dan ga ik zoals jij ook soms naar beneden en wat haken. dat maakt me ook rustig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s