Corona Chronicles: day 63

Vandaag heel kort, want het was een regenachtige dag waarover niets anders te zeggen valt dan dat het precies weer april was: man de hele dag gaan werken, dochter teveel voor tv. Hond uitlaten, handwerken, ruziën, bijleggen, knutselen, eten, bedtijdverhaaltje, blog. Dat was het. En morgen weer hetzelfde.

Ondertussen heb ik in de krant gelezen dat ze in Valencia capital het plein voor het stadhuis aan het heraanleggen zijn. Het wordt nu grotendeels verkeersvrij. Van de nood een deugd maken, slim vind ik dat. Dit is het moment om straten open te breken en zebrapaden te schilderen!

Zouden ze dat in Vlaanderen al doorhebben? Stel u voor, dat ze nu alle wegenwerken grondig aanpakken, zodat er in het post-coronatijdperk geen wegomleggingen meer zijn.

Of misschien toch beter niet. Want wat als iedereen straks uit zijn kot kruipt en terechtkomt in een Vlaanderen vrij van wegomleggingen… De mensen zouden volledig gedesoriënteerd geraken.

Laten we het niet nog erger maken dan het al is.

 

 

 

 

 

16 gedachtes over “Corona Chronicles: day 63

  1. En ja, bij ons op het dorpsplein zijn ze ook bezig maar dat heeft niks met corona te maken. De werken waren al heel lang gepland. Wel goed voor de horeca dat ze nu toch niet mogen open zijn want je kan er moeilijk geraken.

  2. Wat fijn! Da´s een mooi plein he, en de gebouwen die er staan, zijn bijna allemaal uit een andere periode. Ik kijk ernaar uit er weer heen te kunnen en dat er dan minder verkeer gaat zijn 🙂

  3. Miek

   In Brussel beweegt van alles: ik weet het niet precies, maar iemand kan mij waarschijnlijk wel verbeteren: een groot stuk in de binnenstad is woonerf geworden – dus met voorrang voor fietsers en voetgangers, en midden in de Wetstraat hebben ze een breed fietspad geschilderd!

   1. Affodil

    Midden in de Wetstraat een fietspad GESCHILDERD? Dat gaat veel helpen! Als je daar i.p.v. die lijnen een betonnen muur zet, zijn de fietsers nóg hun leven niet zeker …

 1. Ergens zit er een foutje in dat laatste stuk. Aangezien wegenwerken doorgaans in goedkope onderaanneming gebeuren worden die zelden goed uitgevoerd. Want anders zouden de onderaannemers morgen niets meer te doen hebben 😉

 2. Bepaalde wegenwerken hier in de buurt zijn volop bezig en daar ben ik blij om. Eens we weer meer buiten mogen, zal de hinder weg zijn. Dat is echt een meevaller, want voor onze wijk betekende het veel meer file, dagelijkse hinder, … Overigens blijven werken hier in de buurt wel langer aanslepen dan gepland, en niet alleen sinds de crisis, wat ferm op mijn zenuwen begint te werken (omdat de omleiding door onze straat loopt). Dus ja, you win some, you lose some :-).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s