Corona Chronicles: day 67

Het was vandaag 27 graden. Binnenshuis, met de ramen open.

Die aanloop naar een gloeiend hete zomer is elk jaar het moment waarop ik een beetje begin te panikeren. Soms begin ik dan vacatures in België op te zoeken; dit jaar surfte ik naar de website van de Escuela Oficial de Idiomas, want stel dat we op een dag, wanneer het hier echt onhoudbaar wordt, weer naar het noorden verhuizen, zou het dan niet cool zijn als ik daar Spaanse les kon geven? En aangezien ze in België vast een papiertje willen waar op staat dat ik effectief Spaans kan, is het misschien een goed idee daar nu al aan te beginnen?

En nu ga ik jullie al moeten laten, want dochter geraakt niet in slaap en heeft een probleem. En hoewel al mijn neuronen gillen dat ik gewoon even een uurtje alleen wil zijn en niet onderbroken wil worden, zit dat er voorlopig niet in.

De moederplicht roept.

 

 

Advertentie

35 gedachtes over “Corona Chronicles: day 67

  1. Het went inderdaad niet -het wordt zelfs elk jaar erger. Hier heb ik geleerd wat “thermische stress” betekent… Als je twee weken op vakantie bent in een warm land zal het vast wel anders zijn, vermoed ik. Maar wanneer het echt maandenlang duurt, dan kijk je echt zo hard uit naar het einde. Enfin, ik toch. Maar ik ben ook wel echt een wintertype. Ik hou heel erg van sneeuw, en heb nooit last van kou of regen. Dus ja, wat dat betreft zit ik hier wel wat verkeerd 😉

 1. Affodil

  Het kan nooit kwaad om aan alternatieven te denken, vóór je ze echt nodig hebt.
  En ja, het weer wordt extremer. Koud wordt kouder, heet wordt heter. Dat is al een tijdje een bekend gegeven. Maar diegenen die het tij zouden kunnen/moeten keren vinden dat er niks aan de hand is met het klimaat. Dus naast een papiertje voor Spaans, kan je misschien ook duiklessen nemen tegen dat je naar hier komt …

   1. Marry

    Het huis niet goed verlucht gisteravond? Goed geïsoleerd huis werkt toch ook omgekeerd?Hier is het nu om 08.00h 18graden, het voelt koud. Buiten 14graden.

  1. Ja, we waren er vorige zomer, en toen was het binnen in het huis van mijn ouders ook bijna te warm om te slapen. Dat was niet echt gerustellend… Maar als België het nieuwe Spanje wordt en Spanje het neiuwe Noord-Afrika, dan zit ik over dertig jaar toch liever in België. Maisschien kunnen we de Belgen dan leren appelsienbomen onderhouden 😉

 2. Marry

  Heeft Alfonso daar ook zo’n hinder van? En Elena? De andere Spanjaarden? Ik kan niet tegen hitte en word ziek van de zon. Ik blijf dan binnen. Sterkte.

  1. De Spanjaarden klagen ook, hoor. Volgens mij zijn Afrikanen de enigen hier die niet klagen… Maar Elena heeft er eigenlijk niet zo´n last van. Omdat ze nog zo klein is en zich makkelijker aanpast misschien? Ik weet het niet.

   1. Nope 🙂
    Dit is de uitleg: de L is een Nederlandse L, maar de dubbele L (dus LL) is een J.
    Paella spreek je dus uit: pa-e-ja.
    Er komt geen enkele L aan te pas….

   2. Marry

    Ach ja natuurlijk, dat had ik kunnen weten. Het is immers ook Majorca voor Mallorca.
    Maar eh, hoe spreken Vlamingen dan het woord paella uit?

 3. Kleine Atlas

  Oh, dat van tegen de rand zitten als het kind ook ’s avonds u nog nodig heeft: dat is ZOOO herkenbaar. (en iets zegt me dat je nog rap afgeschreven hebt waar je mee bezig was, of projecteer ik nu op mezelf?)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s