Corona Chronicles: day 68

Vandaag een aantal cijfers:

7: het aantal uren dat ik vannacht geslapen heb. Dat is dus toch nog goed gekomen, en ook met dochter gaat het beter 🙂

13,5: het aantal uren dat mijn man vandaag gewerkt heeft.

18: het aantal mondmaskers dat ik genaaid heb. Daar heb ik vandaag de laatste hand aan gelegd. Mensenlief, wat was dat veel werk. Al die linten! Vier linten per mondmasker, dat zijn…

72: linten! Die allemaal apart geknipt, geplooid, gestreken, weer geplooid, weer gestreken, en genaaid moesten worden. Een Etsy-store met mondmaskers: nee, die komt er niet.

90: het aantal minuten dat er vandaag een vriendje van mijn dochter bij ons thuis kwam spelen. Dat had gerust wat langer mogen zijn. Die twee hebben zich rot geamuseerd.

80: het aantal miljoen (!) toeristen dat elk jaar naar Spanje op vakantie komt. Dat is dus bijna dubbel zoveel als de bevolking van het land zelf (47 miljoen). Daarom opteert de regering ervoor om deze zomer, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Frankrijk en Italië, de grenzen gesloten te houden. Het heeft immers geen zin nu heel voorzichtig en regio per regio uit de confinamiento te kruipen, om dan opeens alles open te gooien. “Leg maar eens aan een Spanjaard uit dat hij zijn moeder in Galicië niet mag gaan opzoeken, terwijl een Duitser zonder problemen naar zijn huis op Mallorca mag,” zegt Sánchez. En ook: “Wij willen opnieuw een veilige bestemming zijn. En het beste dat we daarom kunnen doen, is vermijden dat we weer een stap achteruit moeten zetten, want dat zou ons imago beschadigen.”

Tot zover het nieuws uit Spanje.

Ik wens u allen een goede nacht en tot morgen!

 

 

Advertentie

24 gedachtes over “Corona Chronicles: day 68

 1. Jammer, jammer. Nu onze grote reis wegvalt had ik er al een beetje op gerekend oktober (en november) weer aan de Costa Blanca te kunnen doorbrengen. Maar ook begrijpelijk hoor!
  Slaap lekker!

  1. Oh, maar in oktober of november kan het misschien wel! We moeten zien hoe we de zomer doorkomen, maar ik kan me voorstellen dat als alles goed gaat , dat ze in het najaar dan wel toeristen zouden binnenlaten. Dat zijn dan toch altijd veel minder mensen he, dus dat zal beter te controleren zijn. En ze kunnen het land ook niet al te lang dicht houden, want stel je even voor hoeveel verlies het is als je de inkomsten van 80 miljoen toeristen misloopt…

 2. Affodil

  Ik kijk hier ook met enige ongerustheid naar wat er gisteren gebeurde richting Belgische en Nederlandse kust. Want op de discipline van de massa moet je dus niet rekenen.

  1. Ja, ik heb foto´s gezien van parken en stranden vol Nederlanders in badpakken en zwemshorts. Dat leek echt een foto van aan de mediterraanse kust! Het laatste wat ik heb gelezen, is dat het virus kennelijk vooral binnen wordt doorgegeven, en niet zo snel in open lucht. Hopelijk is dat waar.

 3. Misschien komt er een moment dat je ongerust wordt als verschillende vriendjes eens komen spelen met dochterlief en naar haar postzegelverzameling willen komen kijken 🙂 !
  Maar zolang het onschuldig kan: geniet ervan met zijn allen !!!

 4. Ik maak me er niet populair mee, maar we zitten hier dus midden in een gigantische pandemie, die zich versneld heeft verspreid door toerisme. Heel de economie heeft 6 weken platgelegen om dat virus onder controle te krijgen, en ik hoor mensen vooral klagen over het feit dat ze niet op vakantie kunnen gaan. Mekaar lekker weer gaan aansteken in vliegtuigen en treinen…

  Goed zo van Sanchez.

  1. Je hebt groot gelijk , hoor. het is net door buitenlandse reizen dat het verspreid werd. En zeker vliegtuigreizen (waarbij je superdicht op elkaar zit en continu dezelfde lucht inademt) lijken me echt de allerbeste manier om zo snel mogelijk besmet te geraken. En zodra je dan aan de grond komt, zet je meteen een hele lading zwaar vermenigvuldigd virus af op een andere plaats.
   Ik hoop dat dit de ommekeer teweeg gaat brengen die al heel lang nodig was. namelijk minder vliegverkeer. En dat reizen weer iets bijzonders wordt, waar je lang naar uitkijkt.

   1. Wij hadden een reis naar Frankrijk geboekt (niet direct een echt toeristische trekpleister) We zullen wel zien of we mogen vertrekken, maar dat is ieder koppel apart met de wagen tot daar rijden, meer stelt dat eigenlijk niet voor.

   2. Met de wagen zal dat wel geen probleem zijn, niet? Frankrijk is er kennelijk erg op gebrand toeristen te ontvangen. Enkel de Spanjaarden, die moeten twee weken in quarantaine, omdat Spanje zelf (voorlopig) de grens wil sluiten. Dus zo een beetje van “jamaar, als jullie het ons moeilijk maken, dan doen wij hetzelfde”, heb ik de indruk.

 5. Eerlijk gezegd, voor onze reis naar Spanje deze zomer, zou ik het helemaal oké vinden als de grenzen dicht zouden blijven. Onder deze omstandigheden lijkt reizen me allesbehalve fijn. Eens dit gedoe achter de rug is, kom ik met plezier terug 🙂

  1. Ik denk eigenlijk dat dat een verstandige beslissing is, zeker als je met het vliegtuig zou gaan. Want dat is toch echt wel een plek waar je makkelijk iets kan oplopen he. En heel fijn te horen dat je dan wel weer zou terugkomen 🙂 het is ook zo´n mooi land, met zo´n fijne mensen!

 6. Pingback: Corona Chronicles: day 70 – Kattebelletjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s