Corona Chronicles: day 77

Daar stonden we weer, in het repetitielokaal en zo speelden we erop los: de gitarist zat er af en toe geweldig naast, ik maakte bij de nieuwe nummers een knoeiboel van de structuur, de nieuwe keyboardspeler toonde dat hij lang niet goed genoeg was en zou na de repetitie al de deur gewezen worden, en de combinatie van dit alles deed de bassist af en toe met de ogen rollen. Alles was dus helemaal bij het oude gebleven. Heerlijk.

Het enige wat erop wees dat ondertussen het coronavirus was gepasseerd, was het mondmaskertje dat de drummer droeg. Hij leek wel een verpleger op een benefietconcert voor een of ander ziekenhuis.

Toen ik weer thuiskwam, lag er een test op me te wachten. Een covid-19-test. Een van onze buren was namelijk positief getest, dus vond mijn man het een goed idee om ons ook te testen, just in case. De zijne was negatief, en deze was voor mij. Ik dacht: “eindelijk ga ik het weten” en “wat een geweldige afsluiter voor het corona-dagboek” (mooi he, zo´n beetje beroepsmisvorming).

Een van onze andere buren, die apotheker is, prikte in mijn vinger en liet het bloed op de test druppelen.

De test was negatief. Dat betekent dat wat ik op 28 maart voelde niet meer dan een flinke verkoudheid was. Dju toch. Ik had veel liever gehad dat ik er al vanaf was geweest.

So the story continues…?

Liever niet.

Laat ons hopen dat we van nu af aan allemaal weer langzamerhand ons oude leven kunnen opnemen, en dat de dreiging waar we de afgelopen maanden mee hebben moeten leven, verdwijnt. Dat er een einde komt aan deze comfortabele oorlog, deze claustrofobische vakantie.

Het was alleszins een enorme steun om erover te kunnen schrijven, en jullie hier telkens terug te vinden. Het was zo fijn jullie reacties te lezen, en te zien hoe er onder de blogposts vaak heelder conversaties ontstonden. Ik heb hier niet alleen geschreven, hoor; ik kwam hier dankzij jullie ook zelf graag lezen!

En ook dank aan de vele stille lezers, die ik stiekem zie in de statistieken, en die me altijd de boost gaven om ´s avonds toch nog achter de computer te kruipen. Als je de hele dag met bijna niemand hebt kunnen praten, maar je ziet dat zoveel mensen lezen wat je schrijft, dan kan je je niet bepaald alleen voelen 🙂

¡Ánimo, señoras y señores!

En tot ergens volgende week 🙂

 

 

 

Advertentie

40 gedachtes over “Corona Chronicles: day 77

 1. Antistoffen geven geen garantie naar de toekomst toe. Ze weten ook niet of je het een tweede keer Kan krijgen. Dus veel extra veiligheid geeft een positieve test niet echt.

  Het was ‘fijn’ je schrijven te lezen, ook al gaat het om iets naars wat ons totaal onverwacht is overkomen en nog niet verslagen is. Maar we denken vooral positief.

  Ocharme de keyboardspeler 😦

   1. Affodil

    Het is zelfs zo dat niet iedereen die besmet wordt en (lichte) symptomen krijgt, ook antistoffen aanmaakt. En indien wél, hoe lang die “houdbaar” blijven. Trouwens, zelfs àls je antistoffen aanmaakt en het virus muteert ook maar lichtjes, is het de vraag of je veilig bent.

   2. Dat heb ik nu de afgelopen week ook van verschillende mensen gehoord. Bovendien is er hier iemand in de buurt die twee positieve tests heeft gehad, maar toen zijn bloed getest werd in het ziekenhuis, kwam die test negatief terug. Heel raar. Je weet het dus vaak zelfs niet na een test. Het kan dus kennelijk nog steeds zo zijn dat we het inderdaad hebben doorgemaakt, maar gewoon niet voldoende antistoffen hebben aangemaakt, of dat de tests gewoon niet betrouwbaar waren…

 2. Na de bevrijding uit de lockdown ook weer de vrijheid van bloggen gekozen. Ik moet zeggen dat je posts een boeiend inkijkje gaven. Mijn vroegere buurvrouw deed op Facebook verslag en dat is toch anders. Wel blij dat jullie beiden weer van het nieuwe abnormaal kunnen genieten.

 3. Heb genoten van al je schrijfsels, en ik blijf je volgen!
  Trouwens, zo’n test, is dat een antistoffentest of een besmettingstest?! Want als het alleen dat laatste test, kunt je het dan niet gehad hebben?

  1. Bedankt, Veroniqz!
   Het was een test die je antistoffen testte, denk ik, dus op zich zou je daarop moeten kunnen zien of je het al doorgemaakt hebt. Maar kennelijk faalt zo´n test in een derde van de gevallen? Anyway, ik denk dat we het nooit echt gaan weten… Maar aangezien het hier precies onder controle is, maakt het me momenteel niet meer zo erg uit.

  1. Kennelijk is zo´n test inderdaad lang niet zo betrouwbaar, heb ik nu van de week gehoord… Naar het schijnt is er dus wel een kans dat we het effectief gehad hebben, maar dat je dat op die test toch niet ziet. We zullen het dus nooit zeker weten…

   1. Ze vermoeden ook dat het al veel langer in België (en de rest van Europa ook wss) is. In januari waren er ook veel zieken op kantoor, dus voor hetzelfde geld was het corona, want de symptomen waren zeer gelijkend. Maar er zijn natuurlijk ook nog griepen en verkoudheden.

 4. Affodil

  Het was fijn om dit hier te volgen. Het is nog fijner dat we nu in een stadium zitten dat zo’n kroniek kan afgesloten worden. Op naar nieuwe voorzichtige avonturen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s