Het resultaat van mijn DNA test

Kennelijk ben ik van afkomst…

 • 57.6 % Engels
 • 25 % Italiaans
 • 17.4 % Oost-Europees

Hoe cool is dat?

Enfin, ik vind dat dus supercool.

Op de website van het bedrijf waar ik de test heb gekocht, kon ik ook zien met welke van hun klanten ik genetisch materiaal (en dus voorouders) gemeenschappelijk heb. Er is verwantschap gevonden met 2735 mensen die hun DNA daar hebben laten testen. Deze mensen wonen in Nederland, België, Zwitserland, Oostenrijk, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Frankrijk, Duitsland, Canada, Zweden,… (puntje puntje puntje, want ik heb ze niet alle 2735 nagekeken).

Zo zie je maar hé, we zijn allemaal mengelmoezen, en met elkaar verbonden.

Advertentie

33 gedachtes over “Het resultaat van mijn DNA test

  1. Mijn broer had hem ook al gedaan, dus ik had wel ongeveer een idee, maar er zitten toch wat verschillen in.. Mijn broer bleek gelukkig wel echt mijn broer, hij stond bovenaan bij die verwanten 😉

  1. Kennelijk is inderdaad 99 procent van ons DNA identiek, maar zit er op die 1 procent verschillen, wat dna op je etniciteit wijst. Bij volkeren die op eilanden wonen enzo zijn die verschillen erg duidelijk, maar hier op het Europese vasteland is het een mix van jewelste. Mij is het ook niet helemaal duidelijk wat dit precies betekent, om eerlijk te zijn -wijst dat op een paar voorouders van een paar generaties terug met Italiaans bloed? Of hebben Belgen over het algemeen veel gemeenschappelijk met Italianen, omdat die Romeinen hier een tijdje gezeten hebben? Dat ben ik nu wat aan het uitzoeken…

   1. dos cervecas por favor
    dos cervecas por favor

    Ik heb trouwens nog een grote tak ‘Spaanstalige familieleden’. Een broer van mijn vader is in de jaren ’30 naar Argentinië geëmigreerd. We hebben sinds kort ‘zoom meetings’ met die tak. Wel in ’t Engels.

  1. Ze komen niet uit Engeland, ik vermoed dat die test vooral aantoont hoe veel invloeden er in België zijn? Hoewel dat Engelse kennelijk van mijn vaders kan komt, maar hoe het dus precies zit, weet ik niet. Je erft van elke ouder ook maar de helft over,dus misschien heb ik van mijn vaders kant net dat stukje meegekregen dat overeenkomt met Brits DNA? Het is me dus ook niet helemaal duidelijk.

 1. Keitof! Bij welke website heb je dat besteld? J. wilt er ook heel graag eens eentje doen. Al doe jij mij nu ook wel twijfelen, want ik dacht het via mijn grootouders wel zo ongeveer te weten (ik heb via een paar generaties terug Duitse invloeden), maar jouw mix ziet er dan weer heel anders uit doordat er niet eens “Belgisch” in zit (al is de vraag natuurlijk in hoeverre dat bestaat, wetende hoeveel verschillende invloeden er inderdaad geweest zijn).

  1. Ik vermoed dat “Belgisch” sowieso een massale mix is zodra je een paar generaties teruggaat. dat geldt naar het schijnt voor bijna iedereen in West-Europa. Dus het kan wel interessant zijn hoor , maar voor hetzelfde geld haal je er natuurljik helemala niets nieuws uit.. Ik heb de test laten doen bij MyHeritage (https://www.myheritage.com/).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s