Mijn ervaring met Tinder

Mijn man en ik zaten afgelopen weekend aan tafel met een vriend die single is, en het gesprek kwam op Tinder. Nu stamt onze relatie van lang voor de datingapps; wij hebben elkaar gevonden op een Erasmus-uitwisseling, en in plaats van likes en swipes werkten wij met steelse blikken en grapjes, en onze superswipe waren de briefjes onder elkaars deur.

Tijdens het gesprek over Tinder vingen we van elkaar weer steelse blikken op. Zouden we? Ik weet niet meer wie het voorstel het eerst verwoordde, maar zoals dat gaat wanneer je al meer dan tien jaar getrouwd bent, kwam het idee gelijktijdig in ons op. Wat als we allebei een profiel aanmaakten, en keken wie het meeste likes kreeg? Geen matches natuurlijk, we gingen niet op Tinder om toekomstige partners te zoeken. Enkel om te zien of we nog goed in de markt lagen. Voor de lol. Haha.

Dus maakten we beiden een profiel aan voor onszelf, met de meest beperkte informatie, en een paar leuke foto´s. En toen gingen we op zoek naar elkaar. Op Tinder. We zetten de actieradius zo klein mogelijk (tussen 38 en 42 jaar, op maximaal een paar kilometer afstand), en gingen profielen zitten wegswipen tot we elkaar zouden tegenkomen.

Nu werd het al snel duidelijk dat die apps uiteraard gemaakt zijn om je ertoe te verleiden over te stappen van de gratis versie naar de betalende. Dus je zal vast niet zomaar van de eerste keer iedereen te zien krijgen die het beste bij je past. Ik kreeg het gevoel dat er heel wat logaritmes te pas kwamen aan de informatie die je verstrekt wordt, en dat er vooral in het begin valse profielen tussenzaten. Want ik weet niet waar die topmodellen die zich volgens Tinder op 6 kilometer van mijn deur bevinden, zich overdag verscholen houden. Interessant was ook dat ik, meekijkend over de schouder van mijn man, kon zien dat er in het andere kamp op een analoge manier gewerkt werd: normale vrouwen, en dan van tijd tot tijd een waanzinnig knappe dame, zogezegd vlak om de hoek. En zowel bij de mannen als de vrouwen kwam er een evenredig aantal profielen langs zonder hoofd -enkel een gestroomlijnd lijf.

Tegen dat we 5 minuten mannen en vrouwen hadden zitten wegvegen, kon het ons al gestolen worden hoeveel likes we zouden krijgen, en wilden we alleen nog maar elkaar tegenkomen. Maar mijn man was zo snel aan het swipen dat hij per ongeluk mijn profiel had weggeveegd. (“Oei, was jij dat? Heb jij de naam Cat gebruikt?”) En hij kon de terug-knop niet gebruiken, want dat kon alleen in de betalende versie. Dus veranderde hij wat aan de instellingen, in de hoop dat ik weer zou opdagen, maar dat gebeurde niet. En zelf kreeg ik de melding dat ik door de hele stapel mannen gegaan was, maar mijn eigen man was ik niet tegengekomen.

Dus daar zaten we, in de zetel, naast de liefde van ons leven die we op Tinder maar niet konden vinden. De perfecte anti-reclame. We hebben er eens hartelijk om gelachen en hebben de profielen verwijderd. En ons beide pollekes gekust dat we elkaar al gevonden hebben.

PS: Hade heeft me een plaatsje gegeven op haar podcast om het nieuwjaarsgedicht voor te lezen! Dus als je het graag eens hoort, dan kan dat hier:

Advertentie

38 gedachtes over “Mijn ervaring met Tinder

 1. Hihi, dat heeft ook al eens door mijn hoofd gespeeld, maar ik denk dat ik mijn man er niet warm voor krijg. Wij leerden elkaar wel kennen via een datingsite, geen app, want Tinder bestond nog niet. Da’s nu ook al weer tien jaar geleden en wat een gedoe was me dat destijds!

 2. Haha, ik zou het zelf niet durven, stel je voor dat ik mijn profiel er niet meer af krijg en de reacties blijven binnenstromen 🙂
  Naast je geschrift, hoorde ik nu ook je stem, en hier en daar een Antwerpse ie . Leuk. mooi gedicht ook, maar dat las ik al.

 3. Ik ben eigenlijk heel benieuwd naar Tinder, dat bestond nog niet toen ik op de markt was… Ik heb ook al gehoord dat de betere profielen maar tevoorschijn komen als je betaalt. Typisch… Leuke test van het systeem van jullie :-). Had je geen schrik bekenden tegen te komen, de buurman ofzo?

  1. Mijn man is een paar dames tegengekomen die hij kende, maar allemaal singles, dus heel koosjer. En wij hebben zelf nadien geen opmerkingen gekregen; ik denk dat niemand gemerkt heeft dat we er even opgestaan hebben. En dan nog, de mensen kennen ons wel goed genoeg om te weten dat ze zo’n toeren van ons kunnen verwachten, denk ik 😉

  1. Ooh, da´s mooi!
   Ik moet zeggen, toen ik al die mannen zag passeren, dacht ik wel even: er is precies nog heel wat keuze voor alleenstaande vrouwen van mijn leeftijd! Er zaten precies echt nog wel aangename types tussen 🙂

   1. Hahaha, ja, de kwestie was vooral om vooral NIET in te gaan op mannen met enkel foto’s, die waren alleen op snelle seks uit. Maar als je iemand had met een aansprekende tekst… enfin, ik heb geluk gehad met mijn guitar man🥰

   2. Hij speelt vooral rock, ook wel jazz, heeft een klassieke muziek opleiding gevolgd lang geleden. Nu speelt hij heel vaak online via een platform waar je met muzikanten van over heel de wereld kan samen spelen. Jij speelt ook gitaar niet?

   3. Wauw, super! Hoe heet dat platform?
    Ik heb toen ik in het middelbaar zat vijf jaar gitaar gevolgd in de muziekschool, maar ik noem mezelf geen gitarist hoor, als ik zie wat andere gitaristen kunnen. Ik speel eigenlijk alleen nog aokkoorden om mezelf wat te begeleiden. Zingen is mijn vak, eigenlijk.
    Ja, ben echt benieuwd naar dat platform. Lijkt me super om zo samen muziek te maken in deze tijden van corona.

   4. Dankje!
    Ik ga eerst eens aan mijn man wat hulp moeten vragen om het te installeren… Lijkt me wel super om zo muziek te kunnen maken. Hier gaan vanaf volgende week de repetities stilgelegd moeten worden wegens nieuwe restricties :/

   5. Het is hier ook erg… de grenzen sluiten voor niet essentiële reizen…. en de levering van vaccins verloopt niet volgens plan. Johan zei dat er op de website een goede uitleg staat. Er moet wel een externe geluidskaart geïnstalleerd worden meen ik. Hij amuseert zich in ieder geval mateloos🥰

   6. Externe geluidskaart, ja, dat moet ik dus echt aan mijn man vragen, want dara weet ik niet van 😉
    Zo fijn dat hij zich amuseert 🙂 Lijkt me inderdaad heerlijk als je met mensen van over de hele wereld kan spelen. Dan heb je veel meer kans iemand te vinden van jouw niveau en met dezelfde smaak.

   7. Ik herinner me trouwens een grappig tekstje dat ik heb zien passeren daar op Tinder. Iets in de zin van:
    “Sensueel, aantrekkelijk, stoer en knap,
    Dat is Brad Pitt.
    Ik ben Juan.”
    😀

  1. Ja, grappig he 🙂
   Ik had als naam Cat gebruikt, dus niet mijn echte naam -daarmee misschien dat hij erover gekeken had, want we waren wel heel rap aan het swipen. Want we waren het al tamelijk rap een beetje moe aan het worden 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s