Het Boek (7): af!

Gisteren heb ik het laatste hoofdstuk geschreven, en vandaag heb ik het herwerkt. Ik kan dus nu officieel verklaren dat de eerste versie van het boek af is. Jeej!

Oh, ik ben zo blij…

Die eindmeet heb ik alvast gehaald. Een mooie dracht van negen maanden.

Nu ga ik het naar een aantal mensen doorsturen om het te laten nalezen. Want op papier krijgen wat er in je hoofd zit, is één ding, maar hoe dat bij andere mensen overkomt, is natuurlijk nog iets anders. Ook weer lekker spannend.

Eergisteren zijn er bovendien nog een paar enveloppen vertrokken richting Belgische en Nederlandse uitgeverijen, dus ook dat klusje is geklaard.

Advertentie

48 gedachtes over “Het Boek (7): af!

  1. Zonder al te veel prijs te geven: het gaat over drie liefdesverhalen die zich afspelen tijdens de eerste lock down, in drie verschillende steden (Valencia, Madrid, Barcelona) en die meer met elkaar te maken hebben dan je op het eerste zicht zou denken.

  1. De truc is echt: achter uw computer (of aan een blocnote) gaan zitten en schrijven. Sommige dagen veel, sommige dagen weinig, en sommige dagen niets.
   Heb je een concreet idee, of gewoon vooral de goesting?

  1. Oh, wat een mooie opmerking, Organica…
   Ik lees soms ook wel raadgevingen als “laat niet weten waarmee je bezig bent, want als je niet slaagt, lacht men je uit”, maar ik vind het delen net zo fijn, zeker in deze tijden van isolatie. En ik heb hier ook al projecten gedeeld die mislukt of gestrand zijn, en heb dat toch ook overleefd 🙂
   Heb jij dromen die je achterna wil gaan?

 1. Goed hoor. Natuurlijk ben ik benieuwd naar het boek maar minstens zoveel naar jouw schrijfproces. Wist je bijvoorbeeld al bij de start waar dit laatste hoofdstuk over gaat. Werkte je met een heldere synopsis die je daarna hoofdstuk voor hoofdstuk uitwerkte?

  1. Op het moment dat ik ben beginnen schrijven, wist ik al ongeveer waar het naartoe ging. Ik heb toen een schema gemaakt met wat er per hoofdstuk zou gebeuren, en heb me daar ook tamelijk strikt aan gehouden. De details werden dan duidelijk tijdens het schrijven zelf, en een aantal ideeën zijn ook pas tijdens het schrijven gekomen. Maar ik wist dus van in het begin al wel waar ik naartoe aan het werken was.

   Dat was wel boeiend om mee te maken, en het lag me erg goed, die manier van werken. De combinatie van planning en structuur enerzijds, en improvisatie en aanpassen anderzijds.

  2. Ik wou je nog iets vragen in verband met dit thema, maar ik kan je mailadres nergens vinden (ben ook wel niet zo´n fantastische zoeker). Zou je me eventueel even willen mailen? (kathleenverbiest@hotmail.com) dan kan ik in een antwoord de vraag sturen.
   Alvast heel erg bedankt!

  1. Dankje, Christine! Nu is het inderdaad afwachten… Ik heb van twee uitgeverijen het bericht gekregen dat ze het boekvoorstel ontvangen hebben en dat het twee tot drie maanden duurt vooraleer er eventueel een reactie zal komen. Dus ik schat ergens tegen april, mei dat ik zal weten of er iemand geïnteresseerd is of niet..

 2. Wat geweldig! Daar kun je in ieder geval trots op zijn, gefeliciteerd! 🥳
  Deze tijd kan ook verlammend werken, en voor je ‘t weet zit je maar af te wachten, tot de tijden weer veranderen. (Daar heb ik zelf een beetje last van, angst om nieuwe dingen te ondernemen…. ik moet dringend wat knopen doorhakken.)
  Ik ben zooo benieuwd, naar je boek en ook hoe het verder loopt met het uitgeven! Veel succes!🍀

  1. Bij mij is het eigenlijk net andersom: ik heb nu opeens keiveel energie, want mij kost het veel meer moeite om iets af te werken dan om aan iets nieuws te beginnen -en nu dit afgewerkt is, kan ik weer aan iets anders beginnen 🙂 Ik wil nu bijvoorbeeld proberen een Spaanse vertaling te maken, want hier thuis zit iedereen me daarom te vragen, dus vervelen zal ik me niet..

   1. Oh dat lijkt me ook al zo leuk! Ik heb sowieso iets met taal en heb ook vertaald (niet Spaans hoor). Wat je zegt heb ik op zich ook normaal gesproken, altijd iets nieuws willen beginnen en uitgekeken zijn op iets wat nog af moet… Maar op de één of andere manier vind ik nu allerlei dingen onzeker en (te) spannend, met al die rare regelingen en besluiten van hogerhand.

   2. Da´s waar, je weet echt niet wat er over een paar weken of maanden zal kunnen… Ik heb er ook geen idee van in wat voor economische toestand we terecht zullen komen. En ik heb bijvoorbeeld ook het idee om workshops te geven hier in de dorpen in de omgeving, maar ik weet niet of ik daar nu wel op moet inzetten, want wanneer zal dat weer kunnen, workshops geven in real life? Online wil ik alleszins niets opzetten, want ik zit sowieso al te vaak voor een scherm.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s