Geheime activiteiten in de 21e eeuw

Is het tegenwoordig nog mogelijk iets te ondernemen waar het Internet geen weet van heeft?

Jazeker, al is het een uitdaging aan het worden. Maar het lukt nog:

Iets gaan eten in een bar waarvan je niet eerst de lokatie hebt opgezocht op Google Maps, en waar je nog kan bestellen van een echt menu en niet via een ingescande QR-code. Waarna je geen foto´s neemt van je maaltijd en na afloop betaalt met cash geld.

Wachten tot je iemand in het echt ziet voor je hen een vraag stelt, in plaats van het meteen te appen.

Je cinematickets aan de kassa kopen en na afloop geen bespreking van de film op je blog zetten.

Een mooie zonsondergang zien en er geen foto van nemen om die op Instagram te delen.

Fietsen over paden zonder camera´s en je rit niet laten registreren door je smartwatch.

Iets opzoeken in het woordenboek in plaats van op je telefoon.

Een papieren boek kopen in een echte boekenwinkel.

Een repetitie niet opnemen.

Afspreken met een vriend, gaan wandelen zonder je telefoons mee te nemen, en alles wat je ziet en denkt enkel delen met elkaar.

Het voelt bijna stiekem.

Zo stiekem dat het extra leuk wordt.

(En ik ga hier nu niet vragen of jullie onlangs geheime activiteiten hebben ondernomen, want dan is het niet geheim meer, natuurlijk.)

Advertentie

22 gedachtes over “Geheime activiteiten in de 21e eeuw

   1. Erg genoten van mijn familie, de omgeving, het wandelen, het samen eten en koken, het ophalen van herinneringen. Het delen van al ons lief en leed onder een stralende zon.

  1. Ik ben nog altijd blij dat ik indertijd van Facebook ben weggegaan, maar heb me anderhalf jaar geleden wel laten verleiden tot Instagram. En daar heb ik nu een echte haat-liefdeverhouding mee. Maar ik ga er vroeg of laat ook mee kappen, denk ik.
   Het probleem is ook dat het allemaal gebaseerd is op contact met anderen en informatie uitwisselen, wat ons letterlijk in de genen zit he, Anders zou het veel makkelijker zijn om het allemaal te laten.

   1. Precies. Op de één of andere manier geeft ieder contact, ieder compliment, iedere waardering een fijn gevoel, zelfs van een ‘vreemde’… Maar soms, als het verzandt in allerlei plichtsgetrouwe, maar ‘lege’ likes, vraag ik me weer af wat nou de toegevoegde waarde is….

 1. Kleine Atlas

  toffe post! Ik ben smartphoneloos en ik heb het gevoel dat ik daardoor redelijk veel geheime activiteiten en micro-avonturen onderneem 🙂 En ik kijk Ginny en Georgia, een niet-helemaal-aan-te-raden-Netflixserie over puberen. Maar oefff, de druk die op jonge tieners ligt en de overweldigende hoeveelheid bewijsmateriaal die ze zichzelf aandoen, dat is wel echt bijna eng. Is dat iets dat bij Elena leeft, smartphones en acounts en filmpjes maken en met vriendinnen communiceren via Whatsapp en zo?

  1. Dat vind ik zo cool, dat jij geen smartphone hebt! Telkens de mijne op het punt staat de geest te geven, overweeg ik ook altijd om hem te vervangen door een heel simpele gsm waarmee je enkel kan bellen. Maar het is echt moeilijk, want vrijwel alle communicatie om dingen af te spreken enzo loopt hier via whatsapp…
   Wat Elena betreft, daar zal irk je eens wat uitgebreider over mailen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s