Of ik afkom

Gisteren trok ik naar een lab om daar in mijn neus te laten peuteren. Wanneer je niet gevaccineerd bent, mag je immers niet van Spanje naar België reizen zonder een negatief resultaat op een PCR-test. Maar ik voelde me kiplekker, dus erg bezorgd over de uitslag was ik niet.

Om bij de verpleegster met het peuterstokje te geraken, moest ik me eerst op een propvolle metro wurmen (daar werd gekucht) en aan de balie van het lab aanschuiven achter een jongen wier hoest behoorlijk verdacht klonk. Dus als ik ergens corona heb opgedaan, zal dat waarschijnlijk op mijn uitje naar het testlab geweest zijn. En dan zal dat waarschijnlijk niet op de test te zien zijn. O ironie.

Het resultaat zou vanavond om 20u op het web te vinden zijn. Maar het inloggen lukt niet. Ik heb alle mogelijk nummers die op mijn identiteitskaart te vinden zijn ingegeven: nada. En bellen naar het lab gaat niet, want dat sluit om 20u.

Dus dat wordt morgen bellen, en dan maar hopen dat het op tijd in orde komt, voor de vlucht vertrekt.

Het zijn spannende tijden in deze Heerlijke Nieuwe Wereld.

Advertentie

17 gedachtes over “Of ik afkom

 1. maartenverbiest

  Als het een troost mag zijn, Ruta moest vandaag ook nog eens een test laten afnemen. Terwijl ze al wel 2x gevaccineerd werd. Maar slechts 13 dagen geleden (dus geen 14). Ach ja, ze moeten ergens de grens trekken zeker? Al dacht ik dat die voor Frankrijk op 7 dagen ligt.

  1. Allez jong, dat is toch om grijs haar van te krijgen…
   En die testen zijn echt duur he. Die van mij kostte 80 euro.
   Wat kan nu in vredesnaam het risico zijn 13 dagen na uw tweede vaccinatie?

 2. Jan dela Roche

  Besmet raken door een hoestende jongen aan een desk is waarschijnlijk ironisch bedoeld. Maar opgelet: je zal niet ziek worden, maar jou PCR test kan daardoor wél positief zijn. Drosten, berucht Duits microbioloog (de Duitse Van Ranst) die als eerste de PCR test voor corona introduceerde vorig jaar, zei in 2014 over de PCR test Voor MERS: ‘The method is so sensitive that it can detect a single hereditary molecule of this virus. If such a pathogen, for example, flits across a nurse’s nasal mucosa for a day without her getting sick or noticing anything else, she is suddenly a MERS case.’ Zelfde geldt natuurlijk ook voor de Corona-PCR test. Verklaart natuurlijk ook waarom zoveel mensen positief testen en toch niet ziek zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s