PS: en dit voor de mensen die zich wel hebben laten vaccineren

…want ik heb de indruk dat na mijn laatste post sommige mensen voelden dat ze moesten uitleggen waarom ze het wel hebben gedaan 😉

Je hebt vertrouwen in de overheid en de wetenschap. Of je hebt niet zoveel vertrouwen en je hebt een moeilijke keuze gemaakt.

Je wil de gezondheidszorg niet belasten.

Je bent oprecht bang van wat dit virus kan aanrichten (de verstikkingsdood sterven of met long-covid opgezadeld worden is geen lachtertje).

Je bent bezorgd om de gezondheid van ouderen, zwakkeren, familieleden. Je wil niet ziek worden zodat je voor hen kan zorgen.

Ik begrijp jullie ook.

Dat is wat ik met deze posts wil zeggen: ik begrijp iedereen (ja, zelfs de complotdenkers). Want ik heb een groot inlevingsvermogen (zo wordt mij vaak gezegd) en ik ben in staat één onderwerp van verschillende standpunten te bekijken. Ik zeg niet dat ik het daarom met al die standpunten eens ben, maar ik begrijp ze wel.

En dat is wat wij vandaag de dag nodig hebben: begrip.

Begrip is het vaccin tegen polarisatie.

Maar dat is een vaccin dat je jezelf moet toedienen.

Moest ik kunnen, ik zou iedereen verplichten het in te nemen -dus ja, ik begrijp zelfs de politici.

Advertentie

14 gedachtes over “PS: en dit voor de mensen die zich wel hebben laten vaccineren

  1. Respect voor al je posts over het wel of niet vaccineren. Mooi dat je oproept tot begrip voor elkaar. Dat is inderdaad op dit moment nog maar nauwelijks aan de orde. Ook ik heb juist wel begrip voor iedereen zijn beslissing en probeer de situatie van verschillende kanten te bekijken. Het is niet zo zwart-wit zoals soms gedacht wordt. Maar het belangrijkste is denk ik vooral om respect voor elkaar te blijven hebben.

    1. Ik ben de laatste tijd heel veel vertrouwen verloren, maar ik kreeg toch weer een beetje hoop toen ik de laatste dagen de reacties op de polarisatie hoorde. Er wordt precies toch wel wat tegengas gegeven als het de foute kant op loopt. Ik hoop maar dat we het schip alsnog op koers krijgen.

      1. Ik denk eigenlijk niet dat we er beter uitkomen. Ik denk dat we vooral heel hard ons best moeten dan dat we er niet slechter uitkomen, dat zal al een overwinning zijn…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s