Russen

Ik heb twee Russische vriendinnen. Ze kennen elkaar niet, ze komen uit verschillende vriendengroepen.

De afgelopen dagen zijn ze allebei dag en nacht in de weer geweest om spullen in te zamelen en onderdak te zoeken voor Oekraïense vluchtelingen.

Ik heb hen deze week allebei zien huilen.

Advertentie

14 gedachtes over “Russen

 1. De modale Rus met de berenmuts weet amper wat de Grote Leider (sic) uitvreet. De ware aard van Russische mensen kan zich best ontplooien in het buitenland, als ze ongecensureerd kunnen lezen en zien wat er écht aan de hand is.

 2. Wat Thomas hierboven zegt, daar sluit ik me helemaal bij aan. Tegen de Russen wordt nu gezegd dat het bombardement van dat kinderziekenhuis ‘fake news’ is. Hoe één man hele volkeren tegen elkaar kan opzetten … 😥

 3. Ontroerend en hoopgevend dat je dit in je eigen vriendenkringen mag meemaken. Maar we zien nog steeds in Rusland Russische mensen met gevaar voor eigen leven de straat opgaan om tegen deze oorlog te protesteren. Er zijn genoeg Russen die weten hoe fout deze oorlog is.

 4. Wat beneden gebeurt en boven zijn twee evrschillende dingen. Deze week zat ik ook even tegen huilen aan wegens de apatische “strategische houding” van Europa/het Westen.
  Niks is simpel. En het leed is altijd voor de gewone burger.

  1. Inderdaad. Een van mijn vriendinnen zei dat ze heel voorzichtig was en zich in de hele hulporganisatie zoveel mogelijk op de achtergrond houdt, omdat ze beseft dat het gevoelig ligt dat ze Russisch is. Dat vond ik zo pijnlijk. Het is de liefste vrouw die je je kan indenken.

 5. Ik heb een collega die uit Rusland komt en die is even verbijsterd als wij zijn. Ze had dit niet voor mogelijk gehouden. Zoals altijd is het gewone volk het slachtoffer van de machtsgeile mannen aan de top.

   1. Wildcard

    ja heb je gelijk in, maar eerlijkheidshalve moet ik toch toegeven, zeker wat de mannen betreft, dat ik niet écht Russen vertrouw. Meer omwille van persoonlijke ervaringen, natuurlijk.

   2. Er is natuurlijk altijd de cultuur waarin je als kind opgegroeid bent, en die heeft bij de ene al meer invloed dan bij de andere. En ja, als je een paar negatieve ervaringen achter de rug hebt bij mensen met een gemeenschappelijk kenmerk, dan is het niet meer dan logisch dat je van dan af meer op je qui-vive bent…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s