Wie won het Eurovisiesongfestival 2022?

Spanje he.

Dat is alvast wat ik hier gehoord heb.

Aja, want die zogenaamde eerste plaats voor Oekraïne, dat waren alleen maar punten uit medelijden.

En die tweede plaats voor het UK kan ook geschrapt worden, want hallo, het UK hoort toch niet meer bij Europa? Brexit enzo?

Du-us: Spanje heeft het Eurovisiesongfestival gewonnen.

Y ya está.

Advertentie

34 gedachtes over “Wie won het Eurovisiesongfestival 2022?

 1. Heel dat songfestival is één grote farce. Landen die afspreken om op elkaar te stemmen, het statement voor Ukraïne, en wat doet Austalië in een EUROvisiesongfestival???? Heimwee naar de jaren ’70 toen het nog om de liedjes ging.

  1. Ik had niet eens door dat Australië meedeed, heb het festival zelf eigenlijk niet gezien. Ja, het is ook weer één grote commerce geworden he. Jammer inderdaad…
   En nu ik de liedjes van Oekraïne en het VK ook effectief beluisterd heb, vind ik het nog dommer. Vooral dat van Oekraïne, dat was het toch echt niet waard te winnen. Alsof je het kind dat thuis geslagen wordt eerste van de klas maakt, terwijl het zijn huiswerk niet gemaakt heeft.
   Hoe demotiverend is dat voor de anderen?

   1. Kleine Atlas

    Maar allez, dat daar denk ik helemaal anders over! Ik heb ‘maar’ de helft van het Eurosong gezien maar ik vond Oekraïne oprecht er met kop en schouders bovenuit steken. Rap en zeker hiphop zijn genres waar ongelooflijk veel aan het gebeuren is de laatste jaren. Ik was teleurgesteld dat alle andere liedjes die ik zag zo ongelooflijk klassiek van aanpak bleven. Dus ik vond dat liedje van Ukraïne eigenlijk echt goed. Maar ik ben verre van een expert in muziek dus wel graag weten wat jij er exact van vond.

    Voor Spanje, ik hoop dat ik kritisch mag zijn 🙂 maar ik vond het wat pijnlijk om te zien hoe een mooie vrouw heel hard haar best doet om sexy over te komen. Ik heb echt geprobeerd er een groter verhaal achter te zien, maar ik zie het zelf niet. Ik ben verwend met mijn grote vriendin Beyoncé op dat vlak, die haar sexyheid ook vollen bak uitspeelt, maar wel op een heel andere manier. Maar ik geef graag toe dat ze net als Beyoncé zowel goed kan zingen en dansen tegelijk, en dat is keihard werken.

   2. Zalig, dat we van mening verschillen 😀

    Wat die rap betreft, ja, ik begrijp je opmerking dat dat ondergewaardeerd is. Maar volgens mij ligt de kracht van rap vooral in de tekst, dus als je die niet kan verstaan, dan gaat bijna alles verloren (voor mij toch). Want muzikaal vind ik het niet sterk, en qua dans (wat ook een kunst is) ook niet. Het enige wat mij aan dat liedje opviel, was dat de zanger een lampenkap op zijn hoofd had, en dat lijkt me weinig reden om tot winnaar uitgeroepen te worden… Een derde plaats misschien wel 😉
    Moest ik de tekst kunnen verstaan, dan zou ik er waarschijnlijk meer voor gevoeld hebben. En dat is natuurlijk de miserie van Eurosong: dat we alleen de Engelse teksten verstaan en die van de paar andere talen die we misschien kennen.

    Wat de Spaanse inzending betreft: ik heb ook de eerste seconden zitten denken: oei, is dit niet seksistisch? Is dat wel oké dat ze zo die konten de hoogte induwen? En dat “siempre estoy ready”? Blijkt dan wel dat ze zingt dat ze altijd klaar is om ketens te breken (en harten).
    Mijn tweede idee was: tja, waarom mag een vrouw niet sexy zijn als ze daar zelf zin in heeft? Dat is een moeilijke he.
    Ik denk dat hier het verschil zit: vroeger zag je dit soort sexy vrouwen vooral als achtergronddanseressen bij mannelijke artiesten. Maar deze vrouw staat vooraan en steelt de show. Ze staat in haar kracht. Ze zingt steengoed en de act is helemaal af. (dansen en zingen tegelijk is echt niet makkelijk). De kostuums zijn prachtig en doordacht. Er zijn die links naar typisch Spaanse elementen, maar dan boven het cliché getild (bijvoorveeld dat moment waar ze met die waaier staat, dat vind ik persoonlijk echt mooi).
    Ik had helemaal niet het gevoel dat ze hard haar best deed sexy over te komen, ik had vooral de indruk dat ze gewoon sexy wás.
    Misschien is het net dat: ik denk dat we heel snel klaarstaan om een vrouw te veroordelen die sexy is en op de voorgrond treedt.
    Maar ik denk ook dat ze me minder aan het twijfelen hadden gekregen moesten ze dat stuk met de konten in de lucht eruit hadden gelaten 😉
    Voorts denk ik ook dat er een cultuurverschil speelt: wat in Spanje net sexy genoeg is, wordt in de rest van Europa al snel als halve porno gezien, heb ik de indruk. Want hier loopt in de zomer bijna iedereen halfnaakt rond, dus dan ben je wel wat gewoon he 😉

    Ik ben wel benieuwd naar die vergelijking met Beyoncé, want haar werk ken ik eigenlijk niet zo goed, op de klassiekers na natuurlijk. Waar zie jij het verschil in de manier waarop ze haar sexy zijn uitspeelt?

   3. Mijn dochter van 20 was anders best wel in de wolken. Haar favoriet was de winnaar Spanje, maar Ukrain vond ze dus ook echt wel mooi. Ik vind het een catchy songetje. Zo eentje waar veel hitparades vol van staan.

  2. Niet zo zeker of het in de jaren 70 echt om de liedjes ging en er geen stuk politiek bij zat. Ik ben persoonlijk zeer blij met die farce. Want er zaten best wel weer heerlijk veel interessante songs tussen. Van afschuwelijk tot pareltjes.

   1. Het geeft wel altijd iets om naar te kijken, dat is waar 🙂
    En heb nooit stilgestaan bij wat je hier aangeeft: dat er bij de oprichting vast ook wel politieke belangen speelden. Ha! Nu vind ik het zelfs moeilijk om me voor te stellen dat dat niet het geval geweest zou zijn.

  1. En het zou dan volgend jaar moeten doorgaan in Oekraïne… Alsof je het jaarlijkse familiefeest gaat vieren bij die ene persoon in de familie die in bed ligt met een zware migraine.
   Waanzin.

   1. Zoiets… Voor dansen-en-zingen tegelijk heeft ze sowieso gewonnen… zo bewegen, daar kom ik zelf apart van elkaar in de verste verte niet bij in de buurt…🤪😂

   2. 😀
    Ik ben zelf drie keer op dansles geweest en ben moeten stoppen omdat ik er nekpijn van kreeg. (Hier dan het emoticon van het aapje dat zijn handjes voor het gezicht slaat, en waar ik op mijn computer niet aangeraak).

   3. Oh, da’s niet fijn. Ik heb wel wat voor de lol gedanst, maar bij mij geen Lopez- taferelen…😁 (Als ik op m’n eigen blog reageer op een comment verdwijnen m’n emoticons altijd… dan doe ik maar weer zo :-D)

   1. Het lijkt me ook zo’n sympathieke gast die Jérémie. Heel gewoon, en vooral heel dankbaar dat hij dit mocht doen. Dat hoorde ik althans in een interview.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s