Als mensen staarten hadden

Ik werd daarnet tijdens mijn middagdutje in de tuin geteisterd door een vlieg. Wat mijn gedachten bracht bij het nut van de staarten van dieren als de ultieme vliegenmeppers. Wat mij bracht bij de vraag hoe het zou zijn als mensen staarten hadden.

Lang moest ik niet over het antwoord nadenken, want ik kon het me zo voorstellen. Als mensen staarten hadden:

-zouden er een hele hoop verzorgingsproducten voor staarten op de markt komen, voor alle soorten huid- en haartypes, en met bijbehorende publiciteitscampagnes.

-Er zou een hele industrie aan staartaccessoires op poten gezet worden, waarvan een belangrijke tak zich zou richten op kinderen. Om de zoveel weken zouden nieuwe plastic prulletjes gepresenteerd worden die kinderen in hun staart konden dragen. Alle kinderen zouden dan altijd de laatste nieuwe accessoires willen. De oude accessoires zouden eindigen op vuilnisbelten, in verbrandingsovens, aan de kant van de weg of in zee. Vogels, schildpadden, zeehonden en zovele andere dieren zouden ze opeten en eraan sterven.

-Er zouden trainingsprogramma´s ontwikkeld worden om je staart in topconditie te krijgen. Er zou een heel nieuw gamma aan Youtubevideos ontstaan met titels als Shape Up That Tail, en fitnesslessen als Tailanetics.

-Mensen zouden zich zorgen maken over hoe hun staart eruit zag. Ze zouden vinden dat hun staart te dik, te dun, te lang, te kort, te hoog of te laag ingeplant was.

-Instagram zou overspoeld worden door accounts van mensen met ideale staarten die zich op alle mogelijke plaatsen en in alle mogelijke houdingen zouden laten fotograferen. Daarmee zouden ze een hele hoop volgers krijgen en massaal veel mensen een staartcomplex aansmeren.

-Er zouden speciale spiegels op de markt komen die je een optimaal zicht op je staart gaven.

-De modeindustrie zou voor ongeziene uitdagingen en grenzeloze mogelijkheden komen te staan. Experimenteren met pauwenstaartextensies zou nog maar het begin zijn.

-Er zouden stricte sociale codes ontstaan over hoe, wanneer, hoe lang en in welke context er met je staart gezwiept mag worden. Er zouden GAS-boetes worden uitgeschreven voor ongewenst staartgebruik.

-Mensen zouden hun sociale status, religie en/of ideologie aan de buitenwereld kenbaar maken door de manier waarop ze hun staart zouden bedekken / onbedekt laten, vlechten, bijknippen, verzorgen / onverzorgd laten, etc.

-Multitasken zou een nieuwe dimensie krijgen, aangezien het vanzelfsprekend zou zijn dat je terwijl je met je handen bezig was, ook taken deed met je staart.

Misschien is het maar beter dat mensen geen staarten hebben.

Advertentie

26 gedachtes over “Als mensen staarten hadden

 1. Fantastisch stukje weer! Ik denk dat je de nagel op de kop slaat.
  Ook ben ik blij dat ik geen staart heb, want ik zou er waarschijnlijk extra onhandig dingen mee omver meppen, niet begrijpen waarom er weer mayonaise of andere troep op hangt of niet kunnen verhinderen dat mijn staart vervaarlijk heen en weer zwiept als mensen op mijn zenuwen werken.

 2. Het is inderdaad maar beter. Er zijn al genoeg mannen die last hebben met hun staart: omdat ze zich zorgen maken over het formaat of omdat ze hun staart achterna lopen. Sommigen nemen zelfs blauwe pilletjes om hem in topconditie te houden.

 3. Dat fenomeen bestaat al. De 35-jarige Chandra Orao uit West-Bengalen (India) werd geboren met een 37 centimeter lange staart die vanuit het midden van de taille op zijn rug groeit. Dit zou voor geluk staan. Hij wordt er om verafgood. Niet door zijn vrouw, die wil dat hij hem afknipt.
  Waar zou jij de staart uit het lichaam willen laten ontspruiten, want dat is nogal belangrijk voor gaan zitten en openingen in kleding maken.
  Overigens was er zo’n 15-20 jaar geleden een kinderserie op tv waarin een man en een vrouw met een staart voorkwamen. Dit zijn zeer wijze mensen die de plaatselijke jeugd wat bijstonden. Het speelde in een dorpje aan zee. De staartmensen hielden zich op bij een standbeeld bij de haven. Ze konden naar believen verschijnen en verdwijnen. De titel weet ik niet en ik kan er niets over vinden. Maarre, zo wil iedereen toch een staart hebben.

   1. De serie heet “Sterke verhalen uit Zoutvloed” en dateert uit 2008. En toeval of niet… ze wordt vanaf vandaag 8 oktober 2022 uitgezonden op NPO3 om 13:00h. Een hoofdrol voor Frank Lammers, de wijze man met een staart. Ik hoop dat je in de gelegenheid bent om te kijken.

 4. 🤣 mijn fantasie slaat met de jouwe mee op hol… hoeveel mensen zouden dan rondjes rennen, bijtend in hun eigen staart? Maar serieus, wel triest eigenlijk, al die commerciële uitbuitingen die je te binnen schieten…

 5. Ja, dat rondjes rennen 🙂 Ik kan me zo wel een paar mensen voorstellen – vooral kinderen. Ojee, dan gaan die in de klas ook aan elkaar staart trekken antuurlijk…

  Ik verchsoot er ook van dat die commerciële ideeën zo snel kwamen, maar dan zie je toch maar eens wat voor een totaal nutteloze industrie de mens op de aarde heeft opgebouwd he. Want al die dingen bestaan natuurlijk al.

  Ik werd eigenlijk zelfs wat moe bij het bedenken, en toen dacht ik: normaal dat ik in onze samenleving soms zo moe word. Er is gewoon teveel en het loopt grotendeels mank. (en hier komt dan een emoticon van een aapje dat z´n handen voor z´n gezicht slaat, maar ik zit op de computer en kan dat hier niet vinden…)

 6. Je hebt het in de mode industrie over pauwenstaart, maar de oorpluimen (god mag weten van welke vogel) zijn nu momenteel erg in voor de mannen op runeways. Ik heb dat hier thuis al. M’n moeder denkt dat ik ze niet alle 5 meer heb 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s