Welke dag 24 februari is

Het eerste wat ik deed op vrijdag 24 februari was een voicebericht sturen naar mijn vriendin Joke. We kennen elkaar al sinds de middelbare school en telkens ik naar België kom, ben ik welkom bij haar thuis. 24 februari is haar verjaardag, dus zong ik met mijn ochtendstem Happy birthday to you en wenste haar een fijne dag.

Daarna bracht ik mijn dochter naar school. Die was de vorige dag met haar vriendin Elisa gaan winkelen om een cadeau te kopen voor hun gezamelijke vriendinnetje Nuria. Het had me ontroerd te zien hoe serieus lagereschoolmeisjes de verjaardag van een vriendin opnemen: ze hadden pennen, gommen, lippenbalsem en een pennenzak gekocht (exact de pennenzak waar Nuria van droomde), alles apart ingepakt en daarna in een grote doos vol confetti gestopt. Ook hadden ze een foto van hun drietjes in groot formaat laten afdrukken. Ze stonden te popelen om Nuria haar cadeaus te overhandigen, maar daarvoor moesten ze nog wachten tot het verjaardagsfeestje op zaterdag. Op deze vrijdagmorgen konden ze hun vriendinnetje wel alvast een gelukkige verjaardag wensen (want die viel net als die van Joke vandaag) en twaalf keer aan haar oor trekken, zoals de Spaanse traditie het wil.

Nadat mijn dochter samen met haar vriendinnetjes – waarvan eentje met een opgewarmd oor – de school was binnengegaan, liep ik weer naar huis. Onderweg kwam ik mijn buurvrouw tegen die haar dochters naar school bracht. De jongste is vijf, en ze had me al van ver zien aankomen. “Katlin!” riep ze me enthousiast toe. “Hoy es el cumple de mi amiga!”(*)

Dus voor wie er nog aan twijfelde: 24 februari is de Internationale Verjaardag van de Vriendin.

Gefeliciteerd!

(*) “Vandaag is het de verjaardag van mijn vriendin!”

Advertentie

10 gedachtes over “Welke dag 24 februari is

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s