En toen had ik plots een podcast

Nadat ik mijn vorige post uitgetypt had, vroeg wordpress me: wilt u van deze blogpost een podcast maken? En toen dacht ik: waarom niet, laten we eens even voortklikken en zien waar ons dat brengt.

Kennelijk bracht mij dat bij Anchor (wat dat ook is), en Anchor bracht me bij Spotify. Ik kon de post automatisch laten inlezen door een computerstem, die mijn Nederlandse tekst in het Engels las. Dat was dikke fun, maar niet erg praktisch, dus heb ik hem zelf ingelezen. Daarom kunnen jullie op de vorige post een Spotifyknop zien, die je naar de ingesproken versie van de blogpost brengt.

Ik weet niet wat ik hier voor de rest mee ga doen. Voor hetzelfde geld vind ik het programma niet terug, en komt er niets meer van, maar als ik er wel mee voortkan, dan verzin ik nog wel iets. Alleszins ga ik niet zoals Hade elke ochtend een mooie gedachte de wereld insturen, want daarvoor mis ik de motivatie, en daar hebben we Hade al voor, natuurlijk 🙂

Moest er iemand een idee hebben, laat het mij gerust weten.

Advertentie

27 gedachtes over “En toen had ik plots een podcast

  1. ja, waarom schrijf je eigenlijk in het nederlands en niet in het vlaams als ik dat zo mag zeggen?
    Podcast is echt de toekomst, het mag gelukkig ook langer dan drie minuten duren, zeg de duur van een singletje vroeger. Belangrijk vind ik ook de dialogenin de podcasts die ik tot nu toe gehoord heb, dat is meer dan het mooi vlaams oplezen van een verhaaltje van een mens dat nadenkt, het is een ontmoeting met “de groep”, of een vertegenwoordiger van de groep van medemensen.,

    1. Ik schrijf in Standaardnederlands met een Vlaamse inslag, denk ik, Dat is makkelijker te lezen voor iedereen dan wanneer ik echt super Vlaams zou gaan schrijven. Ik schrijf wel met gij en ge, maar enkel in persoonlijke correspondentie, maar er zitten wel best veel woorden en uitdrukkingen in mijn blogteksten die een Nederlander niet zo snel zou gebruiken.

      1. Ge en gij, dat zou toch niet mogen verloren gaan hé. Dat behoort tot ons Vlaams erfgoed! Met mijn kleinzoon is het je en jij, maar het heeft best een tijd geduurd eer ik dat gewoon was.

      2. Ik weet het, ik vind het zelf ook ontzettend mooi 🙂 En er zijn zoveel mooie Vlaamse woorden waarvan ik het ook zo´n zonde zou vinden moesten die verloren gaan. Dat Kempisch van mijn grootouders bijvoorbeeld, dat was fantastisch 🙂
        Ik zit te denken, over die podcast: als ik er afleveringen ga tussengooien die geïmproviseerd zijn (dus niet afgelezen), dan ga ik die gewoon in het Vlaams inspreken met gij en ge 🙂

      3. Kathleen, ik herken de reacties op je stem. Ik plaatste ooit een link naar een lang interview met me. Toen kreeg ik een zelfde soort reacties: “Koen, je praat veel Vlaamser dan dat je schrijft.” Ik verhuisde op mijn 22ste naar Friesland. Erg Vlaams blijven praten was geen optie want dan moest ik de hele dag alles herhalen of vertalen. En omdat ik niet dagelijks werd omringd door Vlaams verandert je eigen taal. Dat is heel logisch. Nu sluipen er Portugese woorden in mijn Engels en Vlaams-Nederlands.

  2. Omwille van mijn slechthorendheid haak ik af bij podcasts. Ik versta wel wat maar de kwintessens krijg ik meestal niet mee. Bij filmpjes heb ik ook ondertitels nodig. Dan weet je waarom ik er niet op reageer.

      1. Ik kan ook alleen maar kattevals zingen.. misschien is dat het probleem 😀

        Heb jij dan nu ook statistieken van hoeveel dat beluisterd wordt?

      2. Geen idee, ik moet dat allemaal eens goed uitzoeken nu hoe het werkt, want ik ben daar niet zo goed in.. Maar als ik wat rondsnuister op die website zal ik vast wel ergens statistieken tegenkomen, vermoed ik..

  3. En toen dacht … laat ik ook eens uitproberen hoe Spotify werkt en dan hoor ik jouw stem.
    Niet dus … “Op uw locatie is het gebruik van Spotify niet toegestaan.” Tja … weer iets te weten gekomen vandaag. Voorlopig dus geen Spotify (en ook geen VPN)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s