De wereld redden zonder iets te moeten doen

Dit is echt het allersimpelste wat je kan doen om de klimaatverandering tegen te gaan: overschakelen van Google op Ecosia.

Waarom?

Ecosia plant bomen en Google niet.

En het werkt: afgelopen donderdag haalden ze de kaap van 100 miljoen bomen, waarmee ze dagelijk 1771 ton CO2 uit de lucht halen.

Hoe meer gebruikers, hoe meer inkomsten ze van adverteerders krijgen. Dus: in plaats op te zoeken op Google, zoek je gewoon dingen op met Ecosia.

Ik wil er hierbij ook voor pleiten niet meer het woord “googlen” te gebruiken, maar in plaats daarvan te zeggen: “Dat ga ik even opzoeken op het internet”. Zodat we onze taal ook meteen zuiveren van die gratis reclame voor Google.

Spread the word, people!

 

 

 

 

 

Advertentie

34 gedachtes over “De wereld redden zonder iets te moeten doen

  1. Ja, daar heb ik al over gehoord, ik ken twee mensen die daar zeer enthousiast over zijn. Die staat op mijn leeslijstje voor als ik in België ben. Ik denk dat je het ook online kan lezen, maar dat kunnen mijn ogen niet aan.
   Heb je al iets uit het boek kunnen toepassen? Heb je tips?

 1. Lijkt mooi maar is nog wel gedoe om in te stellen. Gebruikt ook veel extra geheugenruimte van mijn smartphone. Ben zelf erg blij dat Google goed verwijst naar mijn bedrijfspagina en blog. Raak ik dat dan kwijt? Ik sta er op zich wel positief tegenover maar wil toch eerst wat dingen uitzoeken.

 2. Bert

  Ook de app voor telefoon werkt goed. De afgelopen twee jaar gebruik ik Ecosia op elke computer in de school waar ik les geef en maak ik reclame bij de gemiddeld 180 studenten die ik jaarlijks voor me zie. We have the power!

  De zoekmachine (Ecosia gebruikt BING) is kwalitatief toch een tikje minder als google, die gebruik ik als back-up voor als ik niet meteen tevreden ben, 3 keer per maand ofzo. Dan erger ik me ontzettend aan de reclames die ik krijg bij de zoekresultaten. Daar wordt alleen Google beter van. Ecosia ben ik al zo gewoon dat ik teleurgesteld ben als ik geen reclame krijg, gemiste kans op fondsen voor boompjes te planten.

  1. Yeah, that´s the spirit 🙂
   En ik heb hier met de commentaren op deze post ook nog iets bijgeleerd, want ik gebruikte het alleen op de computer; ik had er zelfs niet aan gedacht het op mijn gsm te installeren… Nu dus wel 🙂

 3. Pingback: Eigenlijk … – Affodil houdt de natuur in de kijker

 4. Goeie Kathleen! Ik gebruik m nu zo’n vijf jaar en op het begin was het soms nog even overschakelen op een andere zoekmachine omdat dat algoritme al beter getraind was, maar ondertussen werktie voor de meeste dingen gewoon zoals het hoort. 🙂

   1. Haha, da´s een goeie vraag! Ik heb er even over nagedacht, maar ik vrees dat ik weinig nieuwe trucs heb op dat vlak. Ofwel zijn het dingen die de mensen al weten, ofwel zijn het dingen waar je wel een beetje moeite voor moet doen.
    Heb jij misschien nog ideeën?

   2. Zeker heb ik ideeën! Maar ik denk dat het ook niet erg is om dingen te noemen die mensen al weten. De uitdaging zit hem niet in het weten, zeker niet in tijden met WiFi overal, maar in het doen.

  1. Ik dacht wel dat jij daarin al veel verder zou staan dan wij 😉 Bedankt voor de info, want dat lijkt me een van de meest frequente opmerkingen: of de zoekmachine wel goed genoeg is.

 5. Al een tijd stond ie op m’n ‘lijstje’, maar ik was het ondertussen alweer vergeten! Suf hè. En ik heb ‘m ook niet genoemd in m’n blog. Ik schuif het gelijk naar bovenaan m’n actielijstje! Thanks voor de herinnering…😁

   1. Ik heb nu Ecosia op m’n telefoon en iPad, waar ik het meeste op ‘zoek’. Leuk, die teller, alsof de bomen direct worden geplant! 😄 Intussen heb ik wel gemerkt dat de zoekresultaten niet altijd zo bevredigend zijn, toch ietsje anders dan Google. Bijvoorbeeld mijn eigen blogsite is nauwelijks te vinden, terwijl ik via Google al gauw zoekers krijg via m’n tekeningen. Maar goed, ik blijf voorlopig vooral Ecosia gebruiken, met Google of een andere ernaast, voor het geval dàt. 😁

   2. Ja, zo doe ik het dus ook, ik gebruik ze wat door elkaar 🙂 Want het is zi fijn he, om die teller te zien draaien… En als je dan naar de filmpjes kijkt en ziet hoe die boompjes daadwerkelijk geplant worden, dan geeft dat toch wat hoop…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s